Košarka

Markulin: "Trica Širokome mi je digla samopouzdanje, ali još je važnije da je trgnula cijelu momčad"

S Gripa:Bernard Jurišić • petak, 08.03.2013.
Markulin: "Trica Širokome mi je digla samopouzdanje, ali još je važnije da je trgnula cijelu momčad"
Foto: Duje Bonačić

Pobjeda protiv Širokoga za Splićane je bila prava adrenalinska injekcija. Ne samo zbog bodova, nego zbog činjenice da je prekinuta serija od šest poraza koja je Žute spustila u borbu za ostanak do posljednjeg kola. Jedan od iznenadnih junaka prošlotjednog trijumfa bio je Bruno Markulin...

Markulin: "Poraslo samopouzdanje"

Jedan od junaka pobjede protiv Širokoga bio je Bruno Markulin. Njegova hladnokrvna trica dvije sekunde prije kraja Splitu je osigurala produžetak u kojemu je ubilježena pobjeda.

"Očekuje nas teško gostovanje u Podgorici jer pobjeda puno znači i njima i nama. Ako budemo koncentrirani i agresivni možemo se nadati pobjedi. Obrana će biti ključ, iz toga sve polazi."

Budućnost je u srijedu igrala utakmicu Eurokupa, može li prednost Splita biti njihov umor?

"Igraju oni cijelu sezonu dvije utakmice tjedno, ne treba se na to oslanjati. Mi moramo biti pravi, kad smo takvi dokazali smo da možemo igrati sa svima u ligi."

Koliko je za tvoje samopouzdanje značio praktično pobjednički koš protiv Širokoga?

"Taj mi je koš dignuo samopouzdanje, ali puno je važnije što smo nakon toga pobijedili pa je samopouzdanje zbog toga naraslo cijeloj momčadi. Zbog toga sam još sretniji."

Košarkaše Splita u tri posljednja kola ABA lige očekuju gostovanja u Podgorici i Zadru i domaći ogled protiv Radničkog. Jedna pobjeda vrlo vjerojatno bi bila dovoljna za izbjegavanje posljednjeg mjesta, a najtežim poslom drži se subotnje gostovanje u crnogorskoj prijestolnici. Ipak, Splićani u Podgoricu kreću bez "bijele zastave":

"Nema kalkulacija, svi osim Mavre koji je ozlijeđen putuju u Podgoricu. Imamo tri utakmice do kraja i svaka je teška na svoj način. Moramo dobiti barem jednu i s tom željom ćemo ući u svaku utakmicu", najavio je trener Mladen Erjavec uoči jednog od rijetkih putovanja Splita koje vodi na - jug.

Budućnost je u žestokoj borbi za plasman na Final Four i njima će utakmica protiv Žutih jako puno značiti. Na Gripama su slavili Splićani, što im ostavlja nadu da isto mogu ponoviti i u Morači:

"Kontrola lopte i skoka je ključna u ovoj utakmici. Već godinama je Budućnost poznata po trci, skoku i poenima iz drugog napada. Moramo igrati kolektivno i svih 40 minuta držati dobru obranu jer svako opuštanje kažnjavaju."

Pobjeda protiv Širokog "oživjela" je Splićane, ne samo rezultatski nego i psihološki. Erjavec priznaje da je situacija nakon subote puno bolja i da na licima svojih igrača vidi puno više osmijeha:

"Sigurno je pobjeda protiv Širokog poboljšala atmosferu i vratila nam samopouzdanje. Teško je kad gubiš u serijama, uvuče se neki nemir i nesigurnost. Drago nam je da je ta serija stala i nadam se da ćemo sad pokrenuti jednu dobru seriju i uspješno završiti nastup u ABA ligi."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gnomko08.03.2013. u 19:25
    Ajmo u Podgoricu bez imperativa rezultata,a onda doma protiv Radničkog stvorit atmosferu za pobjedu! AJMO ŽUTIIIIIIIII!!!!!
    gnomko
  • pikepiletina08.03.2013. u 14:59
    bravo Bruno. možete vi iznedati u Podgorici. prije par dana ih je tamo rasturio Lokomotiv Kuban.
    pikepiletina