Nogomet

Prosinečki: "Sretni smo zbog nastavka niza bez poraza, nismo bez šanse niti protiv Galatasaraya"

Branimir Korać • nedjelja, 10.03.2013.
Prosinečki: "Sretni smo zbog nastavka niza bez poraza, nismo bez šanse niti protiv Galatasaraya"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Robert Prosinečki upisao je s Kayserisporom sedmu uzastopnu utakmicu bez poraza. Na gostovanju kod Istanbula odigrao je bez pogodaka i tako ostao u vrhu prvenstvene ljestvice i u borbi za europske pozicije...

25. kolo turskog prvenstva donijelo je Robertu Prosinečkom s Kayserisporom gostovanje kod Istanbula. Kayserispor je uoči tog susreta bio u odličnoj seriji, upisao je šest utakmica u nizu bez poraza, a tu je seriju nastavio i na ovom gostovanju.

Istanbul se nalazi u težoj situaciji, nakon dva uzastopna poraza upisao je tri remija i protiv momčadi hrvatskog stručnjaka tražio je prekid niza bez pobjede. Međutim, uslijedio je i četvrti uzastopni remi.

"Zadovoljni smo ovim rezultatom, ipak smo sedam utakmica bez poraza. Očekivao sam jako težak meč, Istanbul je igrao na svom terenu i očajnički trebao bodove. Međutim, mi smo htjeli nastaviti svoju seriju i uspjeli smo izvući remi na ovom teškom gostovanju", rekao je nakon susreta Prosinečki.

Prosinečki je posebno naglasio koliko ovaj remi znači za samopouzdanje igrača.

"Sedam utakmica bez poraza održava sve u klubu dobro raspoloženima. Ovdje smo došli do remija u fizički jako zahtjevnoj utakmici što pokazuje da momčad ima puno samopouzdanja."

U sljedećem kolu Kayserispor će biti na velikom iskušenju. Vodeća momčad turskog prvenstva, značajno pojačani Galatasaray dolazi u goste, no Prosinečki smatra da njegova momčad može odigrati dobru utakmicu i doći do dobrog rezultata.

"Očekujem jako tešku utakmicu. Galatasaray još ima dvoboj protiv Schalkea u Ligi prvaka, međutim bit će spreman za nas. Očekujem da će biti još motiviraniji nakon što je kiksao u prvenstvu i izgubio od Genclerbirligija, ali nismo bez šanse u tom susretu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2013. u 14:42
    Baš mi je drago zbog njega! Turska liga je odlična, imaš trojku Bešiktaš, Fenerbahče i Galatasaray, a onda dolaze ovi srednji, ali stvarno dobri klubovi. Nadam se da će uskoro nekog velikana preuzeti. S ovim se sigurno dokazuje itekako!
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5010.03.2013. u 14:32
    Bravo Žuti samo tako nastavi!
    Kojot_50
  • Obrisan korisnik10.03.2013. u 14:01
    sljedeci korak klub iz liga petice, srednje jak, pa onda barca :-)
    Obrisan korisnik
  • johnny00810.03.2013. u 12:56
    robi legendo, svaka cast :)
    johnny008
  • Obrisan korisnik10.03.2013. u 12:54
    Robert Prosinecki je businessman koji zna raditi svoj posao, u odnosu na neke polutrenere koji se guraju ili su gurnuti da vode HR nogometnu reprezentaciju. Uz sve to dovoljno je sjetiti se kakv je nogometas bio. Ne pase on nekima u HNS-u. Zalosno ali istinito. Bravo Prosinecki !
    Obrisan korisnik