Rukomet

Krim na krilima odlične Grubišić do velike pobjede, Györi eliminirao Budućnost

Jelena Bagarić • ponedjeljak, 11.03.2013.
Krim na krilima odlične Grubišić do velike pobjede, Györi eliminirao Budućnost
Foto: Davor Sajko

Oba nedjeljna ogleda u Ligi prvakinja donijela su vrhunski rukomet ali i mnoštvo uzbuđenja. Malo je nedostajalo braniteljicama naslova da upišu pobjedu nad Györiom koji ove sezone vlada europskim ženskim rukometom. No, pomalo neiskusna Budućnost u završnici nije imala snage pobijediti te si otvoriti šansu za polufinale. U drugoj grupi Krim je tek sredinom drugog dijela slomio rusku Zvezdu i time praktički osigurao polufinale.

Budućnost - Györi Audi ETO KC 21:22 (12:13)

Jako loše po Budućnost startala je ova utakmica petog kola. Fantastične rukometašice Ambrosa Martina od samog su početka "dirigirale" susretom. Dovoljno o tome govori činjenica da Budućnost svoj prvi pogodak postiže preko Cvijić u 11. minuti. No, niti tu nije bio kraj fenomenalnoj igri Györija. Velikih 5:11 stajalo je na semaforu, a izgledalo je kao da ništa ne može zaustaviti odlične rukometašice Györija. Međutim, time-out koji u tim trenucima zove Dragan Adžić, urodio je plodom.

Do isteka 30. minute Loke je za gošće uspjela postići dva pogotka, dok je Budućnost ušla u veliku seriju pogodaka i do kraja poluvremena došla na samo pogodak zaostatka. Dobra igra Budućnosti nastavila se i u drugom dijelu, ali tek nakon početnog šoka koji su im priredile Görbitz i Loke koje su dovele Györi u prednost od tri pogotka u 37. minuti. No, to nije demotiviralo mlade Podgoričanke koje preko Anđele Bulatović i Milene Knežević dolaze do izjednačenja a napad kasnije i do prvog vodstva u susretu.

Adžićeve izabranice ipak su u posljednjih deset minuta posustale. Iskusni Györi iskoristio je njihovu bezidejnost u napadu te je ponovo preko Görbitz i Loke došao do vodstva koji je značio i pobjedu. Imale priliku igračice Budućnosti doći do izjednačenja, no nisu ju iskoristile pa je ipak pobjeda otišla na stranu Györija.

Osim Görbitz koja je postigla šest i Loke koja je dodala pet, u redovima Györija istakla se i vratarka Lunde Haraldsen koja je obranila 17 protivničkih udaraca. Kod Budućnosti prvo ime je Dragana Cvijić s postignutih šest pogodaka te Knežević i Bulatović koje su dodale još četiri. Ovom pobjedom Györi se zacementirao na prvoj poziciji u grupi 1 te mirno dočekuje Randers u posljednjem kolu. Budućnost više nema nikakve izglede za plasman među četiri najbolje ekipe u Europi pa tako utakmica protiv Larvika i neće imati neku rezultatsku važnost.

Grupa 2: Krim Mercator - Zvezda Zvenigorod 27:23 (11:13)

U susret su nešto bolje ušle Ruskinje koje su povele rezultatom 1:3, međutim rezultat su u egal brzo vratile raspoložene Krimovke. No, nisu se dale poljuljati igračice Zdravka Zovka te su ponovo prešle u vodstvo pa su domaće rukometašice morale veći dio prvog dijela loviti zaostatak. Ipak, u posljednjih pet minuta, iako su imale neriješen rezultat, Krimovke ulaze u seriju grešaka pa prvi dio odlazi na stranu Zvezde.

Već na samom startu drugog poluvremena rukometašice Tone Tiselja pokazuju dozu agresivnosti i vraćaju se na neriješen rezultat koji je na semaforu stajao do 42. minute. U tim trenucima Krim se odvaja na dva razlike a u igra Zvezde kreće silaznom putanjom. Na vratima Krima odlično je branila Hrvatica Jelena Grubišić koja je svojim obranama pomalo i demotivirala rukometašice Zvezde. Gošće iz Moskve u igri su sve više padale što Krim iskorištava i do kraja susreta sve više povećava svoje vodstvo.

U konačnici prednost se popela na visokih pet razlike, no sa zvukom sirene zabile su Ruskinje, međutim taj pogodaka samo je malo ublažio njihov poraz. Linnea Torstensson sa šest pogodaka prva je topnica Krima u ovom susretu. što se učinka hrvatskih rukometašica tiče Grubišić je bla odlična s 15 obrana dok je Penezić mrežu Sidorove pogodila tri puta. Kod gošći sedam puta precizna je bila Liudmila Postnova, a Sidorova je na vratima skupila 13 obrana.

Krim je ovom pobjedom praktički osigurao polufinale Lige prvakinja, no koje će mjesto zauzeti odlučit će utakmica šestog kola s rumunjskim Oltchimom. Zvezda je ovim porazom izgubila svaku šansu za prolazak dalje tako da će se ona idući tjedan nakon utakmice s FTC-om pozdraviti s Ligom prvakinja.

Liga prvakinja - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Randers HK26:31Larvik HK
Budućnost21:22Győri Audi ETO KC
1Győri Audi ETO KC 6160:122+3812
2Larvik HK 6146:133+138
3Budućnost 6116:139-233
4Randers HK 6129:157-281

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 09:22
    Bravo Grubišićka, svaka čast za sve učinjeno u svim utakmicama LP. Dokazala si svima da si vrhunska kvaliteta vratarke, da si uvjek među najačim u ekipi , kako u obranama tako i po karakteru , jedino kod nas u Hrvatskoj nemaš nažalost takav status, jer kod nas se očito neke kvalitete ne vrednuju, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik