Košarka

Himki pobjedom u Ukrajini ostao na vodećoj poziciji, double-double Planinića

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.03.2013.
Himki pobjedom u Ukrajini ostao na vodećoj poziciji, double-double Planinića
Foto: EPA

U 17. kolu VTB lige Himki je gostovao kod Azovmaša i upisao pobjedu 91:77. Bio je to izvjestan dvoboj u kojem je Himki dominirao od samog početka i na kraju visoko slavio...

Pobjedom 91:77 u Mariupolu Himki je ostao vodeća momčad skupine A VTB lige s istim omjerom kao i prvi sljedbenik Uniks iz Kazana.

Od samog početka susreta Himki se postavio autoritativno i pokazao da ga zanima samo i isključivo pobjeda. Nije dao nikakve šanse domaćinu kojem je već na poluvremenu bilo jasno da u tom susretu nema što tražiti. Himki je nakon tih prvih 20 minuta već imao 25 poena prednosti.

U nastavku susreta Rimas Kurtinaitis je dao dodatne minute odmora igračima koji su iznijeli najveći dio minutaže ove sezone, Paula Davisa nije uopće koristio, ali i s takvim sastavom njegova momčad nije imala problema.

Završilo je s glatkih 91:77 za Himki u mirnoj utakmici u kojoj su domaćini napravili tek 13 prekršaja što je Himkiju omogućilo u svih 40 minuta tek tri slobodna bacanja.

Goste su predvodili Petteri Koponen sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, Kelvin Rivers s 13 poena (5/10) te Zoran Planinić koji je za 25 minuta ubacio 12 poena (6/11) uz deset asistencija. Krešo Lončar je za 25 minuta ubacio osam poena (4/6) uz po tri skoka i asistencije.

Kod Azovmaša Lynn Greer je ubacio 21 poen (8/14) uz 12 asistencija i pet skokova, a Miroslav Raduljica je dodao 15 poena (7/10) uz šest skokova.

VTB liga, 17. kolo:
Azovmaš - Himki 77:91.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!