Nogomet

Allegri: "Prolaz u četvrtfinale bio je stvar centimetara, a Barcelona je najjača na svijetu"

Borna Rupnik • srijeda, 13.03.2013.
Allegri: "Prolaz u četvrtfinale bio je stvar centimetara, a Barcelona je najjača na svijetu"
Foto: EPA

Trener Milana, Massimiliano Allegri, morao je priznati Barceloni premoć nakon ispadanja iz Lige prvaka, a Jordiju Rouri nije bilo teško hvaliti svoje igrače...

Talijanski velikan Milan ipak nije uspio sačuvati svoju prednost iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Momčad Massimiliana Allegrija u Barceloni je četiri puta morala po loptu u svoju mrežu, a talijanski stručnjak žali za prigodom Nianga.

Jordi Roura: "Utakmica je bila nevjerojatna, a ovi su igrači još jednom pokazali koliko su posebni. Bili smo potpuno posvećeni radu na terenu i ponosan sam na njih. Imali smo malo sreće s Milanovom vratnicom, a guranjem Ville među Milanove stopere pokušali smo ih spriječiti da zatvaraju Messija. Bio bih ponosan na igrače Barcelone i da nismo prošli, s obzirom na način na koji su odigrali".

"U neprestanom smo kontaktu s Titom Vilanovom, on se dobro oporavlja, a ja sam miran i sretan. Nemamo želja za četvrtfinale, a Barcelonu se pretjerano kritiziralo u posljednje vrijeme. Najvažnije je bilo dobro reagirati na poraze, a ovoj Barceloni bez obzira na prijašnje uspjehe ne nedostaje ambicija".

Pri vodstvu domaćina 1:0, Niang je krenuo sam prema golu Barcelone, ali zaustavila ga je vratnica, a pogodak u gostima bio bi zlata vrijedan za Milan.

"Prolaz u četvrtfinale bio je stvar centimetara. Niang je pogodio vratnicu, a potom smo primili drugi pogodak", komentirao je Allegri po završetku utakmice.

"Za ovakvu utakmicu trebali su mi trkački raspoloženi igrači i zato sam izabrao Nianga. Da je pogodio, sada bi me svi hvalili. U prvoj je utakmici sreća bila na našoj strani, a sada je bila protiv nas", nastavio je Milanov strateg.

Razočaranje je u taboru Milana bilo veliko, otkrio je Massimiliano Allegri: "Razočarani smo svi u klubu, navijači i sami igrači. Igrači su dali sve od sebe i nadali se nevjerojatnom uspjehu. Bilo nam je teško, ali imali smo šansu i kod 3:0, samo da smo se bolje snašli u nekim situacijama".

"Barcelona je najjača na svijetu, a Messi i Iniesta tako su hladnokrvno ulazili u driblinge u svim trenucima utakmice. Xavi je bio kirurški precizan, i moram pohvaliti svoje nogometaše što niti u jednom trenutku nisu posustali. Sada nam je najvažnija pozicija u prvenstvu i povratak u Ligu prvaka sljedeće sezone", zaključio je Allegri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido13.03.2013. u 13:13
    Okrenite se vi sada u Italiji da osigurate mjesto za dogodine u lp, steta bi bila da takav velikan izostaje iz natjecanja...
    nido
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 12:38
    Veliki je on trener postao kroz ove tri godine u Milanu, ali mi krivo što je očito slab na motivaciji. Treba znati motivirati ekipu kao što to Conte ili Mourinho rade, to su ratnici pravi. I što nekad bezveze forsira starca Ambrosinia, Boneru ili Antoninia. Tri raka u srcu Milanove ekipe!
    Obrisan korisnik