Nogomet

Heynckes: "Provukli smo se, neka nam ovo bude opomena za iduće utakmice"

Igor Šestak • četvrtak, 14.03.2013.
Heynckes: "Provukli smo se, neka nam ovo bude opomena za iduće utakmice"
Foto: Kristijan Komarica

Znatno teže nego se to moglo očekivati, Bayern je izborio nastup u četvrtfinalu Lige prvaka. U uzvratnoj utakmici je s 2:0 poražen od Arsenala, ali je ukupno slavio zahvaljujući pobjedi s 3:1 u Londonu. Nakon neočekivanog mučenja pred vlastitim navijačima, trener i igrači Bayerna bili su kritični prema svom nastupu, ali u isto vrijeme i sretni što su se provukli u iduću fazu natjecanja...

Nogometaši Bayerna provukli su se u četvrtfinale Lige prvaka. Iako su iz Londona donijeli prednost od 3:1, u uzvratu ih je Arsenal stavio na "sto muka" i umalo režirao veliki preokret. Na Allianz Areni Topnici su slavili s 2:0, no to im nije bilo dovoljno za prolaz. Zbog pogotka više u gostima Bavarci nastavljaju natjecanje.

"Ovoga puta provukli smo se samo s opomenom", izjavio je nakon za njega infarktne utakmice trener Bayerna Jupp Heynckes. "Još uvijek ništa nismo osvojili, a ovo nam je pravovremeno upozorenje da moramo nastaviti naporno raditi kako bismo ispunili svoje ciljeve", dodao je.

Toni Kroos: "Na kraju ovih dvoboja s Arsenalom, najvažnije je da smo mi prošli dalje. U uzvratu nismo igrali najbolje, ali treba biti realan pa reći da smo pritiskali i da smo imali šanse koje nismo uspjeli realizirati. Arsenal je pak zabio dva gola iz svojih jedinih pravih prilika. Nismo očekivali da će uzvrat biti lagan, ali se nismo nadali ovakvom raspletu situacije. Cilj nam je bio sačuvati našu mrežu, no nekako smo usporeno ušli u utakmicu."

Arsenal je u Münchenu poveo već u trećoj minuti golom Girouda, a Heynckes je bio prilično kritičan prema igri svojih igrača: "Taj rani pogodak bio je ono što je Arsenalu trebalo. Nakon njega smo imali bolje prilike, ali u završnici nismo bili pravi, nismo bili smireni kao inače. U drugom smo poluvremenu bili nešto bolji nego u prvom, ali generalno gledajući, ni u jednom trenutku nismo u potpunosti kontrolirali ovu utakmicu."

"Nismo bili fokusirani kao inače. Nismo bili kompaktni i agresivni kao što smo bili u posljednjim tjednima. Neka nam ovo bude podsjetnik da u Ligi prvaka nije dovoljno protivnika nadigrati samo u jednoj utakmici", poručio je trener Bayerna pa se okrenuo budućnosti: "Nemam posebnih želja za nastavak natjecanja. U ždrijebu su ostale najbolje momčadi Europe i protiv svake će biti teško igrati. Možda bih jedino volio izbjeći Dortmund."

Da Bayern nije bio na svojoj uobičajenoj razini složio se i vratar Manuel Neuer: "Na ovoj utakmici mnogo toga nismo činili kako treba i možemo biti sretni što smo u Londonu izgradili tako veliku prednost. Moramo iskoristiti ovo negativno iskustvo i biti pametniji u idućim utakmicama."

Osim Girouda, Neuera je svladao i Koscielny u 86. minuti utakmice. "Sva sreća da su taj drugi pogodak postigli tek četiri minute prije kraja. Uoči utakmice smo u svlačionici razgovarali kako dvoboj s Arsenalom nije gotov i da moramo igrati ozbiljno. Svi su toga bili svjesni, ali nismo to pokazali na travnjaku. Možemo biti sretni što smo prošli dalje. Osobno mislim da je naš prolaz zaslužen, ali i da smo dobili dobru lekciju", poručio je Neuer.

Bayern će idućeg protivnika saznati u petak. Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka održat će se u Nyonu točno u podne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 17:59
    Dante je bayernov uvjerljivo najbolji stoper
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 17:55
    minus je sto su ove sezone igrali malo jakih utakmica u ligi prvaka za razliku od prosle ni meni isto ova obrana ne ulijeva povjerenje...nadajmo se da ce badstuber se vratit do kraja 4 miseca, ipak mu dante ni boateng ne moogu konkurirat...Sto se tice napada i veznog reda, tu su oni dobro... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 17:51
    možda bayern nema konkurenciju u njemačkoj, ali nema ni barca u španjolskoj, kao ni juve u italiji.ne izvlači te smiješne argumente.a to da ne znaju igrati na rezultat se slažem. jučer se to dobro vidjelo.zato mislim da heynckes ni neće više eksperimentirati nego će igrati napadački nogomet koji mu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 16:52
    bayern je dobra ekipa ali on u bundesligi nema konkurenciju.. i to bi ga moglo kostati ako nalete na neku momcad poput juvea reala ili barce.. tesko ce proci jer oni nznaju na rezultat igrat i imaju problema s momcadi koja se povuce..a i obrana ne ulijeva povjerenje..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 15:17
    Guardiola da ima veći autoritet od Heynckesa? šta sve ovdje neću pročitati...a Robben je izvanredan individualac, ali je beskrajno sebičan i za takve nema mjesta u Bayernu (ni u ostalim top klubovima)ne znam što svi napadaju Martineza, odličan igrač
    Obrisan korisnik