Košarka

GKK Šibenik u drugom poluvremenu slomio otpor Cetine i osvojio naslov prvaka A-2 lige jug

S Baldekina:Ivana Jurica • četvrtak, 14.03.2013.
GKK Šibenik u drugom poluvremenu slomio otpor Cetine i osvojio naslov prvaka A-2 lige jug
Foto: Martina Japundžić

Za potvrdu naslova prvaka A-2 lige jug Građanskom košarkaškom klubu Šibenik u posljednjem je kolu trebala pobjeda nad Cetinom iz Trilja, koja je kolo ranije osigurala ostanak u drugoligaškom društvu. Uspjeli su, kao što se i očekivalo, Šibenčani doći do pobjede, konačan rezultat bio je 98:60. Dojam nije bio na razini ranijih izdanja, no, manje je to važno. Najvažnije je za Šibenčane da je osiguran naslov prvaka, a sve se misli sad usmjeravaju prema kvalifikacijama.

GKK Šibenik - Cetina 98:60 (25:23, 24:16, 30:5, 19:16)

Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 400

Suci: Martin Vulić i Ante Čanković (oba Zadar)

GKK Šibenik: Junaković 5, Badžim 3, Bašić 4, Mišić 7, Kalpić 6, Skorić 6, Blaće 11, Grgat 4, Vukičević 26, Radovčić 2, Sandrić 4, Šamadan 20. Trener: Jeronimo Šarin.

Cetina: Klarica 22, Boban 1, Jelović 3, Bruno Šipić 4, Vukas, Dukić 1, Branko Šipić, Bilobrk 17, Knetović Žuro, Tomašević 10, Jadrijević Tomas. Trener: Roko Caktaš.

Domaćin je susret otvorio vodstvom od 10:2. Centarska linija domaćih bila je nezaustavljiva, a prednjačio je kapetan Filip Vukičević koji je već do polovice četvrtine stigao do dvoznamenkastog broja koševa. U osmoj minuti gosti su, nakon nesportske pogreške Grgata, odnosno niza koševa Klarice, došli do izjednačenja – 17:17. Šamadan je postigao sve šibenske koševe do kraja četvrtine, pa i onaj posljednji za 25:23, nakon što su gosti prvi put poveli (23:22).

Nije domaće košarkaše služio vanjski šut u prvoj dionici igre, a zanimljivo je kako su čak 20 od 25 koševa u prvoj četvrtini postigli centri. Prednost je ponovno, vrlo kratko, na strani gostiju (26:25), pa ponovno poslije trice Bilobrka (29:27). Šarinova momčad vraća prednost na svoju stranu, ali Cetina se vraća u egal, do 38:38. Završnica poluvremena ipak je protekla u znaku domaćina: pogađaju Bašić, Šamadan, Vukičević, Kalpić ubacuje tricu, pa Mišić dvicu s istekom poluvremena za 49:39.

Ubacili su Šibenčani u brzinu više u nastavku utakmice i razlika u kvaliteti došla je do izražaja. Gosti su postigli samo pet koševa u trećoj četvrtini, domaćini okruglih 30 i prednost je narasla na 25 poena – 79:44.

U šest posljednjih minuta utakmice domaći je trener na parket istovremeno poslao četvoricu mladih domaćih igrača – Radovčića, Badžima, Skorića i Kalpića. Značajnijeg odstupanja u rezultatu nije bilo. Nekoliko dobrih poteza i koševa imao je Skorić, tricu je ubacio Badžim, a u strijelce se upisivao i Ivan Blaće. Za konačnih 98:60 pogodio je Bruno Šipić.

Iako igra nije bila na razini ranijih odličnih izdanja, za Šibenčane je najvažnije da je upisana pobjeda koja im je donijela i naslov prvaka. Nema dileme da će za kvalifikacije koje ih očekuju košarkaši Građanskog biti na pravom nivou, onom koji će im omogućiti da svoje želje i snove pretvore u stvarnost.

S 26 koševa prvo ime susreta bio je Filip Vukičević, a 20 koševa u redovima domaćina ubacio je Ljubo Šamadan. Kod gostiju najefikasniji Klarica s 22 i Bilobrk sa 17 koševa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 10:53
    Bravo Šibenčani!
    Obrisan korisnik