Nogomet

Kartelo: "Ako uđemo u utakmicu kao u prethodne dvije, nećemo imati problema protiv Imotskog"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 15.03.2013.
Kartelo: "Ako uđemo u utakmicu kao u prethodne dvije, nećemo imati problema protiv Imotskog"
Foto: Ivana Jurica

Novi domaći ogled u nastavku proljetnog dijela sezone, nogometašima Šibenik za protivnika donosi Imotski. Gosti na Šubićevac stižu kao posljednje plasirana momčad trenutno, Šibenčani ih respektiraju, ali i vjeruju u svoje kvalitete i novu pobjedu. Susret su na konferenciji za novinare najavili pomoćni trener Ivan Bulat i iskusni stoper Marko Kartelo.

"Jako smo dobro ušli u sezonu, imamo dvije pobjede. Dolazi nam Imotski, koji je trenutno zadnji na tablici. Mi respektiramo svakog protivnika koji dođe na Šubićevac, ali mi smo favoriti u toj utakmici. Želimo potvrditi dobar start nastavka sezone, uokviriti ove dvije pobjede. Nadam se dobroj igri i novoj pobjedi", kazao je na pressici pomoćni trener Ivan Bulat.

Upitno je hoće li zbog ozljeda moći nastupiti dva standardna prvotimca, od čega jedan i kapetan, Fuštar i Blaić. Bulat o tome kaže: "Fuštar još osjeća posljedice prošle utakmice u Žrnovnici, kao i Zvone Blaić. Njih su dvojica upitni za utakmicu protiv Imotskog. Fuštaru su malo ukočena leđa, a Blaić osjeća posljedice udarca u koljeno. Nismo načisto riskirati s Blaićem ili ne, ali ne radi se o velikoj, ozbiljnoj ozljedi. Na bude li mogao u prvi će sastav uskočiti Pecolaj ili Fuštin. Ako Fuštar ne bude mogao nastupiti vidjet ćemo hoćemo li mijenjati formaciju, nastupiti s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji. Odlučit ćemo prije utakmice. Odsutan nam je i Duje Ćaleta Car, nastupa za U-17 reprezentaciju, izbornik Gudelj nije ga pustio za ovo kolo. Tako da ni njega nemamo u kadru."

Zato dileme nema tko će i protiv Imotskog stajati na šibenskom golu. "Golman Ive Živković. Ove je dvije utakmice odradio dobro, nadam se da će i treću, pa će i četvrtu braniti. I zadnji put sam kazao, daj Bože da do kraja prvenstva ostane na golu, znači da nećemo primiti gol, da će biti dobar", kazao je Bulat.

"I prodat ćemo ga", sa smiješkom je dobacio Kartelo.

A na pitanje o Radoševiću, Šupin pomoćnik je istaknuo: "Radošević ima pravo nastupa, bit će na klupi."

Na pitanje očekuje li bunker gostiju iz Gospina doca, Bulat je odgovorio: "Sigurno da će nastojati izvući povoljan rezultat. Ali što je za njih povoljan rezultat, ostati neporažen? Sedam ekipa ispada iz lige, njima je ovo recimo zadnja šansa da se pokušaju izvući i da donekle opravdaju sezonu. Na nama je da ih u tome onemogućimo. Mi moramo gledati sebe, s nova tri boda ostati u vrhu tablice."

"Svi misle da će ovo možda biti lagana utakmica s obzirom da je Imotski zadnji, a mi se borimo za sam vrh. Oni su izgubili dvije, mi smo pobijedili dvije u startu. Ja isto mislim da će možda biti lagano, ali ako uđemo onako kako smo ulazili u ove dvije utakmice, mislim da onda nećemo imati nikakvih problema. Ali ako ih iti malo podcijenimo onda možemo imati problema. Imotski je ovdje znao uzimati bodove i prije, tako da se svi moramo maksimalno angažirati i koncentrirati odmah na početku utakmice", kazao je u najavi utakmice iskusni stoper, strijelac pobjedničkog gola u Žrnovnici, Marko Kartelo.

"Ne treba srljati, treba igrati strpljivo", naglasio je povratnik u šibenski dres.

Šibenik i Imotski na Šubićevcu igraju ove subote s početkom u 15 sati.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3151:15+3678
2Šibenik 3165:18+4776
3Vukovar '91 3150:34+1655
4Sesvete 3235:38-342
5Jarun 3134:45-1138
6Cibalia 3236:52-1637
7Dugopolje 3137:43-636
8Dubrava 3133:43-1035
9Croatia Zmijavci 3136:46-1032
10Orijent 3134:48-1431
11BSK Bijelo Brdo 3127:43-1628
12Solin 3133:46-1324

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!