Nogomet

Katidis zbog nacističkog pozdrava suspendiran do kraja sezone

Ante Zovko • srijeda, 20.03.2013.
Katidis zbog nacističkog pozdrava suspendiran do kraja sezone
Foto: EPA

Atenski AEK suspendirao je svog igrača Giorgosa Katidisa do kraja sezone nakon što je tijekom vikenda nacističkim pozdravom salutirao navijačima i dodao da će o njegovoj budućnosti odlučiti na ljeto.

Bivši kapetan grčke U-19 reprezentacije već je dobio doživotnu zabranu igranja za sve grčke reprezentativne selekcije od strane Grčkog nogometnog saveza.

Incident se dogodio poslije Katidisova pobjednikog gola, za 2:1, protiv Verije na Olimpijskom stadionu u Ateni u subotu.

Klub je u priopćenju naveo: "AEK je odlučio izostaviti igrača iz sastava do kraja sezone 2012./2013. i tako ga kazniti najvećom mogućom suspenzijom. Hoće li igrač ostati i poslije ljeta, klub će odlučiti poslije ove sezone, pri čemu će mu biti pružena prilika do u praksi pokaže da je njegovo ponašanje bilo rezultat nezrelosti, te će biti donesena procjena da li njegov ostanak u sastavu nosi negativne efekte po klub."

Katidis se u ponedjeljak ispričao i sam zatražio da ga se izuzme iz sastava AEK-a: "Osjećam se užasno zbog onih koje sam uzrujao svojim glupim činom", rekao je. "Razumijem i u potpunosti razloge koji stoje iza odluke Grčkog nogometnog saveza kojem dugujem ogromnu ispriku jer mi je pomogao da dođem gdje sam sada u profesionalnoj karijeri."

Katidis, koji je došao u AEK prošlog ljeta, zaradio je kritike brojnih političkih stranaka te građana na društvenim mrežama. Da stvar bude gora, u nedjelju je obilježena 70. godišnjica deportacije grčkih Židova u nacističke koncentracijske logore u Drugom svjetskom ratu.

Mladić je pokušao uvjeriti javnost da nije znao što čini: "Nema razloga da tražim isprike. Bio sam u potpunosti u krivu i platit ću to s mnogo boli jer mi je karijera ugrožena već s 20 godina. Iskreno se ispričavam suigračima i svima u klubu koje sam uvrijedio ne znajući točno što sam napravio u svojem slavlju. Činjenica da nisam znao nije isprika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2013. u 12:28
    Preoštra kazna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2013. u 11:44
    Glup momak, triba je znat šta ovakav pozdrav vuče sa sobom, niti klub niti savez ne žele negativni imidž, a žrtva je uvik igrač u ovakvim slučajevima (osim ako se ne zove di Canio).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2013. u 11:17
    Ma kakvi pretjerano, opravdana kazna, nek malo misli kako može utjecati na druge sa svojim ponašanjem, kao igrač i uzor mlađima trebao bi se primjereno ponašati, a ne pokazivati ovakve ispade.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2013. u 11:12
    Uopce nije pretjerano. Sa 20 godina glasa i odlucuje, pa onda moze i koristiti glavu koju nosi uokolo. Fasisticke ideje, propaganda, mase, populizam - rezultat je samo jedan i vec smo ga vidjeli. To treba sjeci u korijenu.
    Obrisan korisnik
  • bubici20.03.2013. u 10:26
    Malo pretjerano?
    bubici