Nogomet

Prosinečki: "Kad igraju Hrvatska i Srbija tenzija uvijek ima, ali incidenata neće biti"

Ivana Strahija • srijeda, 20.03.2013.
Prosinečki: "Kad igraju Hrvatska i Srbija tenzija uvijek ima, ali incidenata neće biti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Robert Prosinečki je u intervjuu za jedan srpski portal objasnio kako on vidi predstojeći dvoboj Hrvatske i Srbije u Zagrebu i zaključio da unatoč tenzijama incidenata neće biti.

Sportal.rs je objavio intervju s Robertom Prosinečkim, a glavna je tema razgovora bila dakako utakmica na Maksimiru. "Kad god igraju Hrvatska i Srbija, uvijek će biti tenzija. No, čini mi se da se one sad već polako stišavaju, što je dobro, pa mislim da incidenata neće biti."

Što se sastava i jačina reprezentacija tiče, Prosinečki je komentirao: "Iako većina ljudi u Hrvatskoj vjeruje da će naša reprezentacija izboriti rutinsku pobjedu, mislim da Hrvatsku očekuje uistinu teška utakmica. Vjerujem da jesmo bolji i da izbornik Igor Štimac ima iskusnu momčad, koja dugo igra zajedno i koji zna igrati velike utakmice. Srpski izbornik Siniša Mihajlović s druge strane tek stvara momčad i nije mu lako."

Prisjetio se Žuti i utakmice Hrvatske i Srbije iz 1999. te rekao: "Hrvatska je tada bila bolja, pogotovo kad je isključen igrač. Srbija je bolje počela utakmicu, imala par prilika, ali je Hrvatska potom dominirala. Međutim, to se događa. Mihajlović je imao dobar dan, a slična stvar može biti odlučujuća i u ovoj utakmici. Ipak, ova reprezentacija Hrvatske bolja je nego ona koju je tada imala Srbija."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!