Rukomet

Markotić: "Na Final Fouru nas očekuje izuzetno teška borba, no pokušat ćemo izboriti prvo mjesto"

Razgovarala:Zvonka Keliš • petak, 22.03.2013.
Markotić: "Na Final Fouru nas očekuje izuzetno teška borba, no pokušat ćemo izboriti prvo mjesto"

Rukometaši bjeloruskog Meškov Bresta ove će subote na terenu Kutije šibica pokušati izboriti pobjedu nad hrvatskim prvakom CO Zagrebom kako bi potvrdili prvu poziciju u SEHA ligi pred sam Final Four. U ovoj itekako zanimljivoj borbi Bjelorusi neće moći računati na usluge bivšeg igrača našičkog Nexea, Roberta Markotića, kojeg je lakša ozljeda na kraće vrijeme udaljila s rukometnih terena, a koji je u razgovoru za Sportnet kazao riječ, dvije o samom dolasku u Brest, prilagodbi na novu sredinu te borbi njegove nove momčadi za regionalni i bjeloruski rukometni vrh.

Robert Markotić vrlo je mlad stigao u Našice gdje je ponajviše pod trenerskom palicom rukometnog stratega Kasima Kamenice stjecao potrebna znanja te usavršavao vještine. S drugim je najboljim rukometnim klubom u Hrvatskoj popularni Roki zaigrao kako na europskom tlu tako i u svim domaćim natjecanjima te naposljetku i u Regionalnoj ligi. Nakon dugih je pet godina ove sezone, pak, odlučio promijeniti sredinu te se uputio u Bjelorusiju gdje sada nosi dres Meškov Bresta.

U Našice sam stigao kada sam imao svega 17 godina te sam tamo prošao dosta toga. Igrao sam rukomet s igračima koji su prošli sve što se može u rukometnom pogledu, a sve što sam do sada postigao mogu zahvaliti svojim trenerima, posebice Kasimu Kamenici", započeo je svoju priču Đakovčanin na radu u Bjelorusiji.

Bez Rokija u Zagrebu

Dok će se njegovi suigrači boriti kako za pobjedu u Kutiji šibica tako i za prvu poziciju u SEHA ligi Markotić će se u Brestu oporavljati od zadobivene ozljede: "Zaradio sam malu ozljedu koja me udaljila od utakmice sa Zagrebom, no ne radi se o ničemu strašnom već o upali hvatišta Ahilove tetive zbog koje ću s terena izbivati sljedećih 15 dana. Imali smo dosta utakmica u kratkom vremenskom periodu i to je vjerojatno uzrok ozljede", otkrio je za Sportnet desni vanjski Meškova.

Nova sredina Markotiću je predstavljala izazov, ali odluka o odlasku ipak nije lako donesena: "Bilo mi je jako teško odlučiti se za odlazak u Brest budući da sam u Našicama igrao pet godina te sam tamo bio praktički domaći igrač. Međutim, kako sam uvijek željan izazova odlučio sam se na promjenu sredine i uopće ne žalim zbog te odluke", kazao je te pridodao: "Još se privikavam na novonastalu situaciju budući da je to sve novo za mene, radi se ovdje o novom jeziku, drugačijem mentalitetu igrača i ljudi općenito, ali sve u svemu ovo je pozitivno iskustvo."

Meškov je ekipa koja u svom sastavu ima reprezentativce, dakle ima određeni rukometni rejting. Dok sam još igrao za Nexe Kup EHF-a vidio sam kako je to momčad s ozbiljnim ambicijama u budućnosti", rekao je Markotić o svojoj novoj ekipi.

Iako je ove sezone tek započela svoj put u Regionalnoj ligi bjeloruska je momčad pokazala kako se može nositi sa svim suparnicima što ju je odvelo i na Final Four SEHA lige koji će se ove godine održati u Skoplju: "Naravno da je za momčad Meškova veliki uspjeh činjenica da ćemo zaigrati na Final Fouru, međutim, tamo nas očekuje izuzetno teška borba. No, mi ćemo dati sve od sebe i pokušati osvojiti prvo mjesto", optimistično je za Sportnet izjavio popularni Roki.

Prije samog završnog regionalnog turnira ekipu iz Bresta očekuje nimalo lako gostovanje u Zagrebu koje će uvelike odlučivati o prvoj poziciji u SEHA ligi koju, pak, trenutno drže ni više ni manje nego Markotić i društvo: "Trenutno smo prvi što dokazuje da uopće nismo ekipa za podcijeniti. Pred nama je sada dvoboj sa Zagrebom koji nam daje veliku mogućnost za dokazivanje budući da se radi o velikom europskom klubu s velikim rezultatima iza sebe. I u Zagrebu ćemo dati sve od sebe, a rezultat će pokazati sve ostalo."

U Bjelorusiji po broj dva

Sa svojom je novom momčadi ovaj desni vanjski rukometaš nakon odličnih predstava i velikog pobjedničkog niza nedavno upisao i dva neugodna poraza u domaćem prvenstvu koja su rukometaše Meškova udaljila od borbe za naslov prvaka Bjelorusije: "Sami smo si krivi. Imali smo dvije prilike da uhvatimo ritam borbe za prvaka, ali mi smo ih olako ispustili. Nakon izgubljene utakmice od SKA Minska i trener je dobio otkaz tako da nas sada vodi pomoćni trener", pojasnio je Markotić zbivanja u Brestu posljednjih tjedana.

"Pitanje je sada koji ćemo biti u prvenstvu Bjelorusije jer je tu bitan i onaj matematički dio koji meni nije pretjerano drag. Naime, pred nama su još dvije utakmice, po jedna sa SKA Minskom i Dinamo Minskom. Borba za drugu prvenstvenu poziciju stoga je jako napeta", zaključio je bivši desni vanjski Nexea, a sada Meškov Bresta.

Nexe uvijek u mislima

Nakon pet godina provedenih u Našicama Markotić nije tako brzo mogao zaboraviti svoju sada bivšu momčad, kao ni suigrače koje redovito prati i s kojima je svakodnevno u kontaktu: "Nexe ove sezone ima izuzetno mladu, ali i talentiranu momčad kojoj jednostavno nedostaje iskustva. U SEHA ligi je napravilo dobar rezultat, ali sada ga očekuje najvažniji dio sezone. Treba biti drugi u domaćem prvenstvu, a za to će se boriti sa Siscijom koja Našičanima planirati oduzeti tu poziciju budući da Zagrebu već dugi niz godina nijedna ekipa ne može parirati pa tako ni Nexe."

Kako se njegova stara i nova ekipa nalaze u Regionalnoj ligi bilo je tek pitanje vremena kada će Markotić morati zaigrati protiv svojih donedavnih suigrača: "Bilo je čudno igrati protiv Nexea jer sam do prije mjesec dana s tim igračima dijelio svlačionicu, a sada smo se morali tući jedan protiv drugoga. No, nije bilo nikakvog slavlja nakon utakmice budući da sam se u tom klubu afirmirao i kao igrač i kao osoba na čemu sam im izuzetno zahvalan", zaključio je igrač Meškova.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!