Rukomet

Vukić: "Zagrebaši nas ne mogu iznenaditi, ali nadam se da mi njih možemo"

Razgovarala:Zvonka Keliš • subota, 23.03.2013.
Vukić: "Zagrebaši nas ne mogu iznenaditi, ali nadam se da mi njih možemo"

Meškov Brest u Kutiji će šibica ove subote tražiti potvrdu prve pozicije u Regionalnoj ligi pred sam završni turnir u Skoplju. Na suprotnoj strani terena Bjeloruse će, pak, čekati motivirani i mladi CO Zagreb također željan slavlja i povratka na pobjedničke staze. Pred svoj prvi nastup u gostujućem dresu pred zagrebačkom publikom Ljubo Vukić u razgovoru za Sportnet stoga je otkrio može li Meškov iznenaditi domaćina, kao i što sve može na Final Fouru SEHA lige.

Hrvatsko lijevo krilo sada je već pomalo i starosjedioc u redovima Meškov Bresta u koji je stigao na početku ove sezone, a u kojem se promaknuo u jednog od ponajboljih igrača, kao i kapetana momčadi. Sa svojom je novom ekipom krenuo po naslov bjeloruskog, ali i regionalnog prvaka, a što se sve zbivalo proteklih tjedana u Brestu te što sve još očekuje Meškov Ljubo Vukić otkrio je u razgovoru za Sportnet.

"Od Meškova se sve može očekivati"

Mi imamo kvalitetne ili možda bolje rečeno talentirane igrače, mlade igrače koji još osciliraju i teško igrati pod pritiskom. Upravo to je jedan od razloga izgubljenih utakmica od Dinama i SKA. Prije koji mjesec Dinamo smo razbili u Minsku, bilo je u jednom trenutku deset ili 11 razlike za nas u drugome poluvremenu, a potom smo doma dobili i Metalurg i Vardar i Zagreb i Tatran. I onda nakon nešto vremena izgubimo poluvrijeme od SKA s deset razlike. Prema tome, od nas se može očekivati sve", jasan je bio Vukić.

Dobro je bjeloruska momčad krenula u ovu sezone, pokazala se kao nimalo lak suparnik kako na bjeloruskom tako i na regionalnom tlu da bi potom nakon dvadesetak pobjeda u nizu zbog dva vrlo važna poraza izgubila sve šanse za osvajanje naslova prvaka Bjelorusije: "Nakon 20 ili čak i više utakmica bez poraza izgubili smo dvije najvažnije, protiv Dinama kod kuće i SKA u Minsku. Ova posljednja utakmica bila je i pravo sramoćenje za nas budući da je rezultat na poluvremenu bio 23:13 za SKA, a konačan 40:30. Međutim, ne znam što nam se dogodilo", započeo je priču kapetan Meškova.

"Trener nam je potom smijenjen, no nije on taj koji ti tijekom utakmice može reći kako da šutiraš, kako da se postaviš u obrani, trebaš li skočiti u blok ili napraviti prekršaj. Naime, ako tvoj suparnik na terenu tri puta zaredom zabije iz skok šuta, a ti ga ne uspiješ izblokirati naravno da moraš promijeniti svoju osobnu taktiku protiv igrača ispred tebe", objasnilo je sve bivše Zagrebovo lijevo krilo koje sada predvodi novi trener Savko koji je na klupi zamijenio dosadašnjeg trenera Astrauskasa.

Pobliže je potom Vukić pojasnio i trenutnu situaciju u bjeloruskom prvenstvu: "Dinamo i SKA imaju po 27 bodova, a mi 24. Nemoguće je da osvojimo prvenstvo, a šansu smo prokockali u Minsku porazom od SKA. Najgora je stvar što ćemo možda, odnosno,najvjerojatnije biti treći što je razočaravajući rezultat. Ostaje nam tek pokušati osvojiti Kup, naime, polufinale igramo protiv drugoligaša stoga nam je finale osigurano."

Meškov je dobro zapaprio svima u SEHA ligi

"Zagreb će dogodine napraviti korak više"

Iako više nije član CO Zagreba Vukić nije mogao ne pratiti što se sve zbivalo u i oko njegova bivšeg kluba ove sezone: "Zagreb je i moj klub, klub u kojem sam proveo najljepše trenutke karijere i koji ću uvijek voljeti, a i u njemu igraju moji prijatelji. Žao mi je što se nisu plasirali dalje jer imaju kvalitetu koja im je to morala osigurati."

"Tu se opet vraćamo na činjenicu da imaju mnogo mladih igrača koji su po prvi puta u životu igrati tako važne utakmice protiv toliko kvalitetnih protivnika stoga su oscilacije normalne. Dogodine će im igra sigurno biti stabilnija i vjerujem da će napraviti korak više i dalje", zaključio je Vukić.

U svojoj prvoj sezoni u Regionalnoj ligi Meškov je pokazao što sve zna i umije te se itekako uspješno i sigurno plasirao na sam završni turnir SEHA lige: "Plasman na Final Four je veliki uspjeh za nas, liga je i izjednačenija nego prošle godine tako da smo jako sretni zbog toga. Iz mog kuta gledanja, naš plasman na FF uopće nije iznenađenje zato što znam kakvu kvalitetu imamo. Iznenađenje je, možda, ostalim ekipama i navijačima u Hrvatskoj jer nas ne poznaju, puno njih nije ni čulo za Meškov Brest, a ako tu još uzmemo u obzir naš poznati podcjenjivački stav..."

Na početku regionalne sezone sam je Vukić najavio da njegova nova ekipa može zapapriti apsolutno svima u SEHA ligi i to je na koncu i pokazala: Rekao sam to jer sam znao koliko smo dobri. Na FF će nam sigurno biti teže dobiti bilo koju od preostale tri ekipe budući da će nas i oni bolje upoznati do tada, no ako odigramo dobro, možemo i osvojiti naslov, zašto ne?!"

"Final Four je turnir četiri najbolje ekipe i tu nema izrazitih favorita, igra se u Skoplju stoga je to možda lagani uteg na strani Makedonaca", dodao je bivši hrvatski reprezentativac.

"Nadam se da možemo iznenaditi Zagreb"

Prije samog završnog turnira Regionalne lige Meškov očekuje i gostovanje kod CO Zagreba, bivše momčadi Ljube Vukića: "Od Zagreba u subotu ne očekujem nikakvo iznenađenje. Susret će odigrati dvije ekipe koje su zaredale ne baš najbolje rezultate u posljednje vrijeme tako da bolje da ni ne igramo", našalio se bivši Zagrebaš te je nastavio: "Znamo kako igraju i za što su sposobni, oni nas ne mogu iznenaditi, ali se nadam da mi njih možemo. Zagreb je u svakom slučaju favorit protiv nas."

Dvoboj s CO Zagreb će, međutim, odlučivati o samom poretku momčadi pred FF, odnosno potvrdi prve pozicije Meškov Bresta: "Uopće ne razmišljam o poziciji s koje krećemo na FF. Mi smo svoj cilj ostvarili plasmanom na završni turnir tako da vjerujem da ćemo u subotu igrati opušteno i da će to biti dobra utakmica. Naravno da ćemo pokušati pobijediti, ali ako damo sve od sebe i izgubimo, ništa strašno", kazao je za kraj razgovora za Sportnet bivši Zagrebaš i sada kapetan Meškov Bresta, Ljubo Vukić.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!