Nogomet

Njemačka ostala i bez Gomeza, Löwa muče napadačke brige

Branimir Korać • petak, 22.03.2013.
Njemačka ostala i bez Gomeza, Löwa muče napadačke brige
Foto: Davor Sajko

Njemačka će u dvoboj protiv Kazahstana u Astani ući oslabljena neigranjem još jednog napadača što reprezentaciju Joachima Löwa ostavlja bez one klasične špice u ovom kvalifikacijskom dvoboju...

Posljednji trening njemačke reprezentacije u Astani donio je nove glavobolje za Joachima Löwa. Nakon što je ranije ostao bez Miroslava Klosea, sada neće moći računati niti na Marija Gomeza.

Klose nije bio pozvan u reprezentaciju zbog ozljede i Gomez je trebao krenuti kao prvi napadač, međutim na posljednjem treningu je zaradio ozljedu zbog koje će morati propustiti ovaj dvoboj.

Ipak nije riječ o nekoj težoj ozljedi koja bi Bayernovog napadača izbacila s travnjaka na duže vrijeme, očekuje se kako bi mogao biti spreman već za utorak kada Njemačka istog protivnika dočekuje u Nürnbergu.

Löw je tako ostao bez onog klasičnog napadača te će morati eksperimentirati s Lukasom Podolskim koji to u Arsenalu gotovo da ne igra te Mariom Götzeom i Marcom Reusom kao ofenzivno orijentiranim veznjacima.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 19:05
    Al Helmes uopće nije odigrao službenu tekmu za Wolfs. ove godine igraju Bas Dost i Olić ak se ne varam, Petersen da on je napadač, al ga ne uzimaju uopće u kalkulacije za A vrstu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 19:03
    petersen je špica, nije teškaš, al je špica. još je tu i helmes (bio je ozlijeđen, ne znam jel još uvijek). pet špica je više nego velik izbor, pogotovo kad i nisu neki faktor u njihovoj igri kad ne igra klose.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 17:08
    Pa i nemaju baš neke klasične napadače, imaš Schiebera iz Dortmunda, Kiesslieng koji neznam zašto nije pozvan, Peniel Mlapa ne znam baš i nemaju neki izbor :D bar ne kvalitetan izbor
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 16:29
    da ih ne bi žalil. imaju toliko širok kadar da ne znaju što bi s tim svim igračima, što turci što nijemci. mogel je i petersena zvat. slična stvar ko i s francuzima. ne da imaju dva igrača, nego i pet za poziciju pa opet im nekak fali igrača. nije im dosta senegalaca, malijaca i alžiraca i svojih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 15:33
    Kiessling nije u planovima Lowa!Očito je da Nijemcima fali jedan pokretljivij golgeter,previše su statični i Gomez i Klose!!
    Obrisan korisnik