Nogomet

Owen: "Pogodak Argentini definitivno mi je promijenio život"

Ivor Krapac • petak, 22.03.2013.
Owen: "Pogodak Argentini definitivno mi je promijenio život"
Foto: EPA

Prisjećajući se najljepših detalja u karijeri koju će po završetku sezone privesti kraju, nekadašnji engleski reprezentativac Michael Owen izdvojio je pogodak kojim se predstavio na velikoj sceni. Dogodio se u osmini finala Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, a 33-godišnji napadač stavio ga je ispred svih drugih koje je zabio...

Michael Owen je ranije ovog tjedna objavio da će mu aktualna sezona biti posljednja u karijeri, a prije nego kaže "zbogom" nogometu, danas 33-godišnji napadač, član Stoke Cityja, osvrnuo se na trenutke koje će osobito pamtiti. Po očekivanju, u prvom planu bio je pogodak Argentini u osmini finala Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, u utakmici koju su Englezi izgubili poslije izvođenja 11-eraca.

Owen je na tom SP-u zaigrao kao 18-godišnjak, a istaknuo se pogotkom kojim su Englezi poveli s 2:1.

"To mi je definitivno promijenilo život", otkrio je 33-godišnji napadač: "Ne bih rekao da sam se promijenio kao osoba, ali drugi su drugačije gledali na mene. Počeli su me pratiti puno detaljnije, taj trenutak me predstavio svijetu."

No, lijepih trenutaka nije bilo samo u reprezentaciji. Owen je u bogatoj karijeri prošao pet klubova, a osobito pamti vrijeme u Liverpoolu, u kojem je, nakon prolaska mlađih dobnih kategorija u klubu, kao senior igrao od 1996. do 2004.

"U Liverpoolu sam se najviše osjećao kao kod kuće", opisao je Englez.

Među stvarima koje bi volio promijeniti, da ima tu mogućnost, Owen je izdvojio ozljede koje su mu usporile karijeru. "Ponekad razmišljam što je moglo biti da zbog ozljeda nisam ostao bez svojeg najvažnijeg oružja - brzine", opisao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 22:34
    Plaćenik
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 21:44
    steta, mogao je postati najbolji engleski napadac ikad
    Obrisan korisnik