Nogomet

Mihajlović: "Izgubili smo od bolje i iskusnije momčadi"

S Maksimira:Bernard Jurišić • petak, 22.03.2013.
Mihajlović: "Izgubili smo od bolje i iskusnije momčadi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Srbijanski izbornik Siniša Mihajlović dočekan je "rafalnom paljbom" novinara iz svoje države. Poraz od Hrvatske praktično je označio kraj nadanja da bi Srbija mogla vidjeti Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., ali Mihajlović kaže da nastavlja dalje...

Već prvo pitanje Siniši Mihajloviću bilo je žestoko. "Priznajete li nakon ove utakmice da ste trenerski neznalica", pitao je jedan srbijanski novinar "u glavu"?

"Ne zanima me vaše mišljenje, vi prodajte novine, ja razmišljam o nogometu. Izgubili smo od bolje, iskusnije ekipe. Ušli smo u utakmicu malo uplašeno i platili danak neiskustvu. Nismo odigrali prvi dio kako smo trebali, ali sigurno je to zasluga i hrvatske reprezentacije koja je u ovom trenutku bolja i iskusnija momčad. Jeftino smo primili golove i to nas je sasjeklo. U drugom poluvremenu smo igrali puno bolje, imali nekoliko šansi, ali nismo uspjeli dati gol. Da smo uspjeli zabiti bilo bi drugačije, ali to je nogomet. Ponavljam - izgubili smo od bolje momčadi i preuzimam na sebe odgovornost za poraz. Momci su dali svoj maksimum u ovom trenutku."

Možete li objasniti početnu postavu i puno novih igrača u odnosu na očekivanja?

"Složio sam onako kako sam mislio da treba. Šćepović ima kvalitetu i zaslužuje biti u reprezentaciji. Radovanović je trebao davati ritam igre u sredini, Stevanović je također kvalitetom zaslužio biti tu i trebao je parirati Srni."

Na komentar iz hrvatskih medija kako nije u dobrim odnosima sa srbijsnakim kolegama Mihajlović se nasmijao:

"Ja sam u dobrim odnosima s njima, ali oni sa mnom nisu u dobrim odnosima".

Kako ste vidjeli borbu na travnjaku, utakmica je bila borbena, ali i vrlo korektna?

"Na terenu je bila korektna borba, bez ikakvih incidenata i igrači obje reprezentacije su dali dobar primjer svima kako se treba ponašati."

Kako gledate na svoj izbornički mandat na klupi Srbije?

"Nisam zadovoljan rezultatima, ali sam zadovoljan svim ostalim. U nogometu je rezultat najvažniji, ali ima mnogo drugih razloga zbog kojih mogu biti zadovoljan. Pomladili smo momčad, ne želim u tome tražiti alibi, ali potrebno je odrasti i povećati međunarodno iskustvo koje ova momčad nema. Idemo dalje svojim putem i ja od toga ne odustajem. Ostalo je još pet utakmica, bodovni zaostatak je velik i teško je doći do Brazila sad realno. Ja ću nastaviti svoj rad do kraja i neću odustati. Na ostavku ne pomišljam, mogu otići jedino ako me savez smijeni."

Neobično je bilo gledati intoniranje hrvatske himne. Na Mihajlovićevo inzistiranje srbijanski igrači su cijeli Lijepu naši popratili pljeskom. Očekuje li Mihajlović da će isto napraviti hrvatski igrači srbijsnakoj himni u Beogradu?

"Ne zanima me što će raditi hrvatski igrači. Ja odgovaram za svoju momčad."

Kako ste vidjeli atmosferu na tribinama?

"Atmosfera je bila prava nogometna, ovakve bih utakmice volio igrati svaki tjedan."

Očekujete li da će nakon gubitka šansi za Brazil biti manji pritisak na vaše igrače i da će se lakše moći formirati nova momčad?

"Meni pritisak nije problem, a igrači nisu ni imali neki pritisak jer se od njih i nije previše očekivalo. Za četiri dana imamo važnu utakmicu, iako su nam šanse male za kvalificiranje moramo ići dalje i pokušati dobiti Škotsku."

Kako vidite snagu Hrvatske u europskim okvirima?

"Mislim da je Hrvatska deveta na Fifinoj rang-ljestvici i to je objektivno njezino mjesto. Hrvatska je sigurno u top 10 reprezentacija Europe. Tražili smo svoju prigodu protiv sporiji stopera, ali to smo uspjeli tek u drugom dijelu. Nažalost, nismo uspjeli realizirati."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 02:03
    Realno od Mihe!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 12:08
    Super rezultat,jer u drugom poluvremenu smo i mogli dobit 2 gola.....ali pobjeda se pamti sve ostalo će se brzo zaboravit....ali navijači katastrofa od 50. do 87. minute ja sam mislio da smo u kazalištu....Zagreb je smiješan u odnosu na Osijek,Rijeku,Split.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 01:22
    Obožavam slušati njega dok priča o nogometu, vidi se da je bio igračina i da je 100% u nogometu. Ali ovo što radi sa repkom je smiješno i ponaša se kao klaun. Znači on doslovce odbija imati vrlo dobre igrače tipa Žigić, Jovanović, Krasić i Ljajić........A dobro, nama super. Slatka osveta bila za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 00:21
    Mihajlović mi se ne sviđa kao čovjek, ali novinari koji tvrde da je on neznalica su budale...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 22:33
    Srbija krenula izvrsno?!?!?! Srbija je u prvom poluvremenu imala jednu kontru, nisu zapucali niti jednom na gol i svi su bili iza lopte cijelo poluvrijeme. Ništa tu nije izvrsno za ekipu koja mora dobit utakmicu. Naši su odigrali strašno, nisu im dali disat, posustali zadnjih 15-ak minuta, a kažem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik