Nogomet

Katarani ne bi odbili Svjetsko prvenstvo tijekom zime

Ivor Krapac • petak, 22.03.2013.
Katarani ne bi odbili Svjetsko prvenstvo tijekom zime

Iako su u predstavljanju kandidature koja im je donijela domaćinstvo nogometnog Svjetskog prvenstva 2022. godine istaknuli da su u utrci za SP u uobičajenom terminu, tijekom ljeta, u Kataru ne bi odbili mogućnost da bude drugačije. Organizatori su otkrili da im je prihvatljiva ideja da se igra zimi...

Kako je u Kataru tijekom ljetnih mjeseci toliko vruće da bi to bilo opasno za zdravlje igrača koji nastupaju na Svjetskom prvenstvu, pojavila se ideja da se SP koje će se 2022. godine odigrati u toj zemlji održi zimi, kada su temperature zraka prihvatljivije. U provedbi te ideje u djelo, FIFA je ustvrdila da inicijativa treba stići iz Katara, za što sada postoje otvorena vrata.

Organizatori su u priopćenju za javnost iznijeli kako im je prvotni plan, s kojim su i došli do domaćinstva SP-a, bio da se turnir igra tijekom ljeta, no dodali su kako ne bi odbili ni zimu. "Mi smo spremni biti domaćin i tijekom ljeta i tijekom zime. Naši planovi neće biti poljuljani bez obzira kada će se igrati."

Naravno, da se ideja provede trebat će drugačije posložiti uobičajeni kalendar klupskih i reprezentativnih utakmica, ali to nije jedina prepreka u realizaciji. Svjetsko prvenstvo tijekom zime poremetilo bi i raspored preostalih sportskih natjecanja u toj godini, uključujući i Zimske olimpijske igre, koje se također održavaju 2022. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!