Nogomet

Iz srpskih medija: "Prisjela im Domaćica!"

Ivana Strahija • petak, 22.03.2013.
Iz srpskih medija: "Prisjela im Domaćica!"
Foto: Duje Bonačić

Srpski mediji nakon dvoboja Hrvatske i Srbije na Maksimiru nisu štedjeli reprezentativce ni izbornika. Epiteti kojima su opisali utakmicu sasvim jasno govore o načinu na kojeg su oni vidjeli prezentaciju poraženih Orlova.

Mondo u izvještaju pod naslovom "Prisjela nam Domaćica" piše: "Kakav udarac za Orlove, za Sinišu Mihajlovića, za FSS, ali najviše za navijače nogometne reprezentacije Srbije! Jer oni su ti koji su se izgleda najviše nadali pobjedi na Maksimiru i povratku u trku za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Nadali su se čak i kada su vidjeli startnih 11 za utakmicu u Zagrebu, među kojima je bilo, blago rečeno, nekoliko iznenađujućih imena. Nogometaši, predvođeni izbornikom, kao da su više mislili o nekim drugim stvarima, nego o igri", napisao je Damir Senčar.

Nadalje je konstatirao: "Tko zna, možda su se prejeli keksa Domaćica, koje su tražili od domaćina da ih na dan utakmice u Zagrebu čekaju u svlačionici, pa im je šećer udario u glavu, a koncentracija opala. Jer, upravo zbog nedostatka koncentracije, primili smo dva gola u prvom poluvremenu."

Ni Kurir ne štedi izabranike Siniše Mihajlovića: "Jadno! Bijedno! Sramotno! Reprezentacija Hrvatske savladala je impotentnu Srbiju s 2:0 u dvoboju kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Grube greške obrane Srbije omogućile su Mariju Mandžukiću u 23. i Ivici Oliću u 36. minuti da donesu svojoj momčadi tri boda i praktično ih kvalificiraju za Svjetsko prvenstvo. Srbija je poslije ovog dvoboja izgubila gotovo sve šanse za plasman na Mundijal u Brazilu 2014. godine", stoji u tekstu pod naslovom "ZBOGOM BRAZIL: Sramotno loša Srbija poklonila pobjedu Hrvatskoj".

Na portalu Blic objavili su prvu izjavu izbornika: "Ne razmišljam o ostavci, osim ako FSS odluči drugačije. Kriv sam, snosim svu odgovornost." U izvještaju su Blicovi novinari igru Orlova nazvali tužnom i bezidejnom, uz mnogobrojne obrambene pogreške i bez osmišljenih napada.

B92 donosi izjave Branislava Ivanovića, kapetana srpske reprezentacije: "Ono što sam osjetio na terenu je da su obje ekipe ušle pod pritiskom, što se odrazilo na igrače. Ništa oni nisu stvorili od prilika do gola. U tim sitnim detaljima nismo bili koncentrirani. Gubili smo lako duele". Kapetan nije želio za B92 komentirati pogreške srpske obrane.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Balthazar23.03.2013. u 08:20
    Ne znam kako bi mi komentirali da smo na njihovom mjestu (vjerojatno isto), ali nisu oni baš tako loše igrali. Osim toga, ne vjerujem da je to zbog Domaćice. Mislim da je nešto i zbog vatrenih.
    Balthazar
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 22:52
    Sviđaju mi se komentari na njihovim portalima, vidi se da je sve manje idiota i maloumnih nacionalista. Većina ih sportski priznaje poraz kako treba......
    Obrisan korisnik
  • narada10822.03.2013. u 22:46
    treba loptu spustiti dolje. nasi su dobili jos jednu utakmicu u ciklusu, nista vise, nista manje. Ako budu kiksali (npr. nerijeseno u Beogradu, ili drugdje vani), a to si kod te konstantne i jake Belgije ne bi uopce smjeli dozvoliti, mi smo samo drugi, plus treba te Belgijance tek pobijediti. Ako... [više na forumu]
    narada108
  • Torca-Dubrava22.03.2013. u 22:12
    ..Srbi.......daljinski u ruke....za praćenje Plete i ekipe na Brazilskom Mundijalu
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik22.03.2013. u 21:29
    izgubili su od bolje i konkretnije momcadi.. svaka cast vatreni !!
    Obrisan korisnik