Košarka

Lakersi se kompletiraju, Bryant i Gasol spremni za povratak

Ivor Krapac • petak, 22.03.2013.
Lakersi se kompletiraju, Bryant i Gasol spremni za povratak
Foto: EPA

U boljoj situaciji nego prije koji tjedan, trenutno na osmom mjestu u Zapadnoj konferenciji, Los Angeles Lakersi dočekat će završni dio utrke za odlazak u doigravanje ojačani povratkom Kobea Bryanta i Paua Gasola. Kobe se vraća nakon kratke, a Gasol poslije puno duže stanke...

Tražeći odlazak u doigravanje na Zapadu, po mogućnosti sa što bolje pozicije, LA Lakersi kompletiraju redove prije završnice regularnog dijela NBA sezone. Kako je najavljeno, u petak će se u momčad vratiti Kobe Bryant i Pau Gasol, koji će se u dvoboju s Washington Wizardsima na domaćem parketu naći u početnoj petorci.

Bryantova stanka nije bila duga, s propuštene samo dvije utakmice, a razlog za prisilni predah bila je ozljeda gležnja pretrpljena sredinom prošlog tjedna. Dogodila se u završnici gostujućeg ogleda s Atlanta Hawksima, u porazu Lakersa s 96:92, kada je prilikom doskoka poslije promašenog šuta Kobe doskočio na nogu Dahntayja Jonesa - i potom se ozbiljno naljutio na igrača Hawksa.

Gasol je propustio proteklih 20 utakmica momčadi iz Los Angelesa. Pauzirao je zbog ozljede desnog stopala, a tijekom tog razdoblja, Lakersi su imali 13 pobjeda i sedam poraza.

S povratkom važnog dvojca i u slučaju da svi ostanu zdravi, Lakersima bi trebalo biti lakše zadržati osmu ili uhvatiti neku bolju poziciju prije prvog kruga doigravanja u Zapadnoj konferenciji. Momčad Mikea D'Antonija odigrat će još 13 utakmica do kraja regularnog dijela sezone, a u dosadašnjih 69 prikupili su 36 pobjeda i 33 poraza.

Utah Jazz je prvi iza Lakersa u borbi za doigravanje, trenutno deveti na Zapadu, s omjerom 34-34. Sedmoplasirani Houston Rocketsi imaju 37 pobjedu i 31 poraz, a među onima koji nisu tako daleko, tu su i Dallas Mavericksi (32-36) i Portland Trail Blazersi (32-36), ako će Lakersi gledati tko im je za leđima, a Golden State Warriorsi (39-31) ukoliko će baciti pogled na momčadi koje su ispred njih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!