Nogomet

Sertić: "Voljan sam i spreman pomoći svojoj drugoj, ali ne manje dragoj domovini"

Josip Tolić • nedjelja, 24.03.2013.
Sertić: "Voljan sam i spreman pomoći svojoj drugoj, ali ne manje dragoj domovini"
Foto: EPA

Vezni igrač Bordeauxa i Francuz hrvatskog porijekla Grégory Sertić na pragu je dobivanja dozvole za nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. 23-godišnjak je prije nekoliko dana riješio svu papirologiju, a do mogućnosti oblačenja kockastog dresa ostalo je još samo pričekati potvrdu Fife. Sertić se tom izazovu jako veseli.

Grégory Sertić, nogometaš Bordeauxa hrvatskih korijena, stavio se na raspolaganje izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Igoru Štimcu za buduće reprezentativne akcije nakon što je u petak u Zagrebu izvadio hrvatsku putovnicu i tako dozvolu o nastupanju za Kockaste još samo prepustio Fifi koja bi to trebala učiniti kroz nekoliko mjeseci.

"Direktor Srebrić o Božiću je izjavio da bih, ako tada sve parafiram, smio igrati već protiv Srbije, dakle za dva-tri mjeseca. Zato se nadam da ću od nove natjecateljske sezone biti u punom pogonu", izjavio je 23-godišnji veznjak za Sportske novosti.

Je li Gregory Sertić pojačanje za reprezentaciju Hrvatske?

ANKETA#567

Sertić je kontakt s Hrvatskim nogometnim savezom uspostavio prije dvije godine, kada je i s ocem prvi put došao u domovinu svoga djeda, političkog emigranta iz vremena Drugog svjetskog rata, koji je bolji život potražio u Francuskoj.

Interes izbornika Štimca Sertića veseli i mnogo mu znači, a od (budućih) reprezentativnih kolega poznaje tek Dejana Lovrena, braniča Lyona, koji će mu pomoći u svladavanju jezičnih i drugih zapreka.

Podršku u odabiru hrvatske nacionalne vrste Sertiću je pružio i njegov trener u Bordeauxu Francis Gillot.

"Gillot mi je rekao da povlačim pravi potez, na Fifinoj listi Hrvatska je deveta, a Francuska tek 17. Ja sam, ponajprije, voljan i spreman pomoći svojoj drugoj, ali ne manje dragoj domovini. Nadam se pozivu i mjestu na širem popisu, naprimjer na listi od 22 ili 24 igrača. Potom bih se probijao prema vodećoj jedanaestorici."

"Želim se potpuno integrirati. Za mene je to ogroman izazov kojemu se istinski radujem", naglasio je Sertić.

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 16:09
    Sertić je lijevi/središnji vezni.Piše da je djed bio politički emigrant u doba 2. svjetskog rata, još kad se počne razglabat o tome na čijoj je strani bio... -.-
    Obrisan korisnik
  • zzzzz24.03.2013. u 14:06
    Igrač koji nije dovoljno dobar za Francusku reprezentaciju, nije ni za Hrvatsku. Zašto bismo išli ispod standarda koje je Hrvatska reprezentacija postavila u zadnjih 20-ak godina.
    zzzzz
  • Zvrx24.03.2013. u 13:46
    Ej ljudi. Pa mi smo HRVATSKA! Nikog se ne moli da igra za za Lijepu našu, pogotovo ne one koji su nas već odbili. Apsolutno protiv poziva ovom liku!
    Zvrx
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 13:40
    joj ovi su dobri što pišu da lik ne priča hrvatski...ja bi ga zvao i dao mu da odigra jednu tekmu. i onda bi reko hvala lijepa i doviđenja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 13:06
    neko je gori napisa i to je najveca istina:momku se ponudilo igrat za nas on je pikira na francuze i sad mu je to propalo pa se oce uvalit nama ja bi ga otkanta samo tako a uostalom on je cisti vezni igrac a takvih imamo fala bogu prema tome francuz adieu
    Obrisan korisnik