Tenis

Loš dan za Kvitovu i Wozniacki, Serena Williams opravdala status favorita

Branimir Korać • nedjelja, 24.03.2013.
Loš dan za Kvitovu i Wozniacki, Serena Williams opravdala status favorita
Foto: EPA

Petra Kvitova i Caroline Wozniacki najveća su razočaranja trećeg kola turnira u Miamiju. Obje su upisale relativno glatke poraze i neće vidjeti četvrto kolo. S druge strane Serena Williams je nastavila s dobrim igrama, jednako kao i Na Li...

U vrlo dobroj formi ove godine igra Kineskinja Na Li koja je i u trećem kolu Miamija pokazala dobru igru. Protivnica je bila Amerikanka Varvara Lepchenko koja nije imala neke šanse i Na Li je glatko slavila. U jednom trenutku drugog seta Lepchenko se uspjela vratiti, oduzela je servis Kineskinji i poravnala na 4:4, međutim kod 5:4 je uslijedio pritisak Na Li koja je iskoristila treću meč loptu u tom gemu i prošla u osminu finala.

U priličnim problemima bila je Agnieszka Radwanska protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove. Nakon velike borbe i gotovo dva i pol sata igre ipak je uspjela slaviti u tri seta. Prvi set je uzela u tie-breaku nakon što se Rybarikova u nekoliko navrata vraćala iz teške situacije da bi drugi set protekao u potpunoj dominaciji Slovakinje koja je koristila probleme Radwanske na servisu. Otišlo se u treći set gdje je četvrta nositeljica povela 3:1, ali nakon toga izgubila servis i ponudila Rybarikovoj novu priliku. Međutim Slovakinja to nije iskoristila, nakon novog gubitka servisa potpuno je pala i Radwanska dolazi do pobjede.

Stephens bez borbe u četvrto kolo

Venus Williams nije niti izašla na teren protiv mlade sunarodnjakinje Sloane Stephens. Iskusna Amerikanka bila je prisiljena predati meč bez borbe zbog ozljede leđa. "Ovo je turnir na kojem svakako želite nastupiti i ostvariti dobar rezultat. Ali sam već navikla na razočaranja u životu i karijeri. Ovo nije niti prvo, a sigurno niti posljednje", kratko je prokomentirala Venus.

Mlada Španjolka Garbine Muguruza potpuno je opravdala pozivnicu organizatora i pokazala priličan napredak ove sezone. U trećem kolu Miamija igrala je protiv Caroline Wozniacki i ponovno oduševila. Potpuno je nadigrala favoriziranu Dankinju koja je dosta griješila i na kraju upisala zasluženi poraz. U drugom setu je Wozniacki uspjela nadoknaditi break s početka seta, ali u samom finišu je ponovno pala, Muguruza je stigla kod 4:4 do 0:40 i nakon toga mirno završila meč.

Petra Kvitova je još jednom pokazala svu svoju nekonstantnost u igri. U meču protiv Kirsten Flipkens korektno je odigrala samo drugi set dok je u prvom i trećem ukupno uzela jedan gem. Ponovno je Čehinja puno griješila i kao u brojnim mečevima ove godine nije uspjela odigrati konstantno od prvog do posljednjeg poena. Flipkens je to itekako dobro koristila i izborila je plasman u osminu finala gdje će igrati protiv Ajle Tomljanović.

Očekivanu pobjedu upisala je Dominikova Cibulkova protiv Romine Oprandi. Obje tenisačice su se mučile uzeti svoj servis gem pa je tako u prvom setu jedino Cibulkova u završnici to uspjela i to joj je donijelo set. U drugom setu je Oprandi kod 5:2 spasila čak pet meč lopti, zatim je napokon uzela svoj prvi servis gem u meču, ali bliže od tih 5:4 nije mogla i Cibulkova je mirno odservirala za meč.

Status favorita opravdala je Serena Williams protiv Japanke Ayumi Morite. U dva seta s po 6:3 upisala je pobjedu iako je loše otvorila meč i Japanka je krenula s 3:0. Nakon toga je Williams nanizala sedam gemova, uzela prvi set da bi u drugom kod 3:2 napravila break i zatim mirno dovršila posao. Bio je to sličan dvoboj ove dvije igračice onom iz Australian Opena gdje je Williams izgubila dva gema manje.

"Promet je bio u totalnom kaosu i bila sam svjesna da neću stići na vrijeme do stadiona. Stoga sam u hotelu zatražila alternativni prijevoz, uzela bicikl i tako došla na stadion. Ovo će mi biti jedno od ljepših sjećanja, došla sam na meč biciklom, sjajno. Čula sam da dosta igrača to radi, no ja nisam nikada", rekla je Serena.

WTA Miami, treće kolo:
Na Li (Kina, 5) - Varvara Lepchenko (SAD, 25) 6:2, 6:4
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Magdalena Rybarikova (Slovačka) 7:6(5), 2:6, 6:3
Garbine Muguruza (Španjolska, WC) - Caroline Wozniacki (Danska, 9) 6:2, 6:4
Kirsten Flipkens (Belgija, 30) - Petra Kvitova (Češka, 7) 6:0, 4:6, 6:1
Sloane Stephens (SAD, 16) - Venus Williams (SAD, 19) predaja Williams
Dominika Cibulkova (Slovačka, 13) - Romina Oprandi (Švicarska) 6:3, 6:4
Serena Williams (SAD, 1) - Ayumi Morita (Japan) 6:3, 6:3.

WTA Miami, prvo kolo parova:
Jarmila Gajdosova/Sabine Lisicki (Australija/Njemačka) - Cara Black/Anastasia Rodionova (Zimbabve/Australija) 5:7, 6:4, 12-10
Megan Moulton-Levy/Shuai Zhang (SAD/Kina) - Vera Duševina/Arantxa Parra Santonja (Rusija/Španjolska) 6:3, 6:2
Svetlana Kuznecova/Flavia Pennetta (Rusija/Italija, WC) - Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (Češka/Češka, 2) 7:5, 6:4
Nadia Petrova/Katarina Srebotnik (Rusija/Slovenija, 3) - Hao-Ching Chan/Janette Husarova (Kineski Tajpeh/Slovačka) 6:2, 6:1
Sara Errani/Roberta Vinci (Italija/Italija, 1) - Kimiko Date-Krumm/Casey Dell'Acqua (Japan/Australija) 6:7(5), 6:2, 11-9
Bethanie Mattek-Sands/Sania Mirza (SAD/Indija, 7) - Eva Birnerova/Varvara Lepchenko (Češka/SAD) 7:5, 6:3
Liezel Huber/Maria Jose Martinez Sanchez (SAD/Španjolska, 5) - Kristina Mladenovic/Galina Voskoboeva (Francuska/Kazahstan) 7:6(2), 6:7(5), 10-4
Anastasia Pavljučenkova/Lucie Safarova (Rusija/Češka) - Garbine Muguruza/Francesca Schiavone (Španjolska/Italija) 7:6(5), 7:5
Tatjana Malek/Tamarine Tanasugarn (Njemačka/Tajland) - Irina-Camelia Begu/Alicja Rosolska (Rumunjska/Poljska) 7:5, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac25.03.2013. u 09:53
    lijepa prilika za Ajlu,sigurno ima puno više izgleda nego protiv Kvitove..
    teniosac
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 20:43
    Idemo Ajla,iskoristi to sad.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 16:21
    ode ajla moze do pobjede... a ako bi usla medju 8 najboljih na jednom mastersu...e to je vec velik velik uspjeh
    Obrisan korisnik