Košarka

Perasovićeva Valencia unatoč pobjedi u uzvratu bez finala Eurokupa

Branimir Korać • utorak, 26.03.2013.
Perasovićeva Valencia unatoč pobjedi u uzvratu bez finala Eurokupa
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Lokomotiv Kubana iz Krasnodara prvi su finalisti Eurokupa. Iako su u uzvratu na svom parketu poraženi od Valencije, sačuvali su prednost iz prve utakmice i plasirali se u finale...

Pobjeda na gostovanju u Valenciji 97:87 u prvoj utakmici pokazala se ključnom u prolazu Lokomotiva u finale Eurokupa. Rusi su sjajno odradili tu prvu utakmicu i s priličnom prednosti su se vratili kući.

Iako su iz Valencije najavljivali kako će pokušati nadoknaditi u Rusiji zaostatak, nisu bili daleko, no nisu uspjeli napraviti potpuni preokret. Slavili su 68:63, nedovoljno za ulazak u finale.

Valencia je u drugom poluvremenu dohvatila željenih deset razlike, uspjela je povesti u posljednjoj četvrtini Dubljevićevim zakucavanjem 53:43, no odmah je tricom odgovorio Kalnietis i smanjio zaostatak.

U završnici susreta Velimir Perasović je imao priličnih problema s postavom jer je tijekom susreta zbog ozljeda ostao bez visokih igrača Florenta Pietrusa, Justina Doellmana i Serhija Liščuka pa je tako u završnici Marković morao igrati na krilnom centru.

Lokomotiv je to iskoristio i slobodnim bacanjima Barona u posljednjih 40 sekundi definitivno je riješio pitanje ulaska u finale.

Kod Valencije Marković je ubacio 14 poena (5/8) uz šest asistencija i pet skokova, a Dubljević je dodao 14 poena (7/18) i 11 skokova. Kod domaćina Nick Calathes je ubacio 19 poena (6/13) uz sedam skokova, a Derrick Brown 11 poena (5/9) uz šest skokova.

Drugog sudionika finala dat će dvoboj Bilbaa i Budivelnika, Bilbao ima prednost iz prvog susreta 93:83 i utakmicu na svom parketu.

Eurokup, polufinale, uzvrat:
Lokomotiv Kuban - Valencia 63:68 (97:87)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!