Nogomet

Del Bosque: "Još uvijek se možemo poskliznuti, ali sada smo definitivno u prednosti"

Ivor Krapac • srijeda, 27.03.2013.
Del Bosque: "Još uvijek se možemo poskliznuti, ali sada smo definitivno u prednosti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Španjolska reprezentacija u utorak je prošla težak izazov u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tražeći povratak na pravi put nakon razočaravajućeg domaćeg remija protiv Finske nekoliko dana ranije, izabranici Vicentea Del Bosquea došli su do gostujuće pobjede nad Francuskom i izbili na prvo mjesto svoje skupine...

Pogotkom Pedra u 58. minuti, Španjolska je osvojila sva tri boda na Stade de Franceu i pretekla Francusku na vrhu skupine I europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Španjolci su se, tako, uspravili nakon remija u prošle dvije utakmice, kod kuće protiv Francuza i Finaca, od kojih je osobito razočaravajuć bio onaj prije nekoliko dana protiv Finske u Gijonu.

Odluka se dogodila nešto više od pola sata do kraja, a španjolski izbornik Vicente Del Bosque je poslije dolaska do pobjede pohvalio učinak jedinog strijelca na utakmici: "Pedro je vrlo bitan za našu momčad. Xabi Alonso, Xavi i Busquets donose nam dobar protok lopte, jaki su u dodavanjima, a on tome pridodaje eksplozivnost i dinamiku."

Del Bosque je svjestan važnosti osvojena tri boda u Francuskoj: "Još imamo tri utakmice do kraja, i mi i Francuska možemo se poskliznuti, ali mi smo sada definitivno u prednosti."

"Ova tri boda su bitna, ali bitno je i što su igrači prošli ispit zrelosti", zaključio je španjolski izbornik, čija momčad sada ima bod prednosti pred Francuzima tri kola prije kraja.

Didier Deschamps, izbornik domaće reprezentacije, poslije utakmice uglavnom je govorio o sastavu koji je poslao na teren, pojašnjavajući zbog čega je u početnoj 11-orici bio Karim Benzema. Napadač madridskog Reala ove sezone nije u formi, Deschamps mu i dalje vjeruje, ali navijači su izgubili strpljenje. Kada ga je izbornik nešto manje od 10 minuta do kraja izvadio iz igre, Benzemu su s terena ispratili zvižducima.

"O tome se može raspravljati. Napravio je i dobre stvari, ali očito, nedostajao je pogodak", osvrnuo se Deschamps poslije utakmice: "No, suigrači su ga uspijevali pronalaziti i sudjelovao je u građenju igre."

Benzema je zamijenjen nedugo nakon što je domaća momčad ostala s igračem manje, poslije isključenja Pogbe u 78. minuti, a Deschamps je u igru uveo veznjaka Moussu Sissoka, dok se za Arsenalova napadača Oliviera Girouda odlučio tek u sudačkoj nadoknadi, bez obzira na rezultatski zaostatak.

"To je bila stvar izbora", pojasnio je francuski izbornik svoju odluku da Giroud uđe kada je utakmica već bila pri kraju: "Utjecaja su imali činjenica što smo bili s 10-oricom i što je Cabaye bio zamijenjen ranije. Trebala nam je ravnoteža u igri, zbog toga sam čekao."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!