Nogomet

Pedro: "Ne znam točno kako je lopta ušla u gol, ali najvažnije je da smo pobijedili"

Maj Gašparac • srijeda, 27.03.2013.
Pedro: "Ne znam točno kako je lopta ušla u gol, ali najvažnije je da smo pobijedili"
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Španjolske u utorak navečer svladala je Francusku i preuzela vodstvo u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Konačan rezultat bio je 1:0, a jedini pogodak postigao je Pedro, koji nakon utakmice nije skrivao zadovoljstvo...

Nakon trijumfa u Parizu Španjolska se nalazi na čelu skupine s 11 bodova, a drugoplasirana Francuska ima jedan bod manje.

"bilo je vrlo važno pobijediti u ovoj utakmici. Uspjeli smo i jako sam sretan zbog toga" rekao je za ESPN Pedro, strijelac pobjedonosnog pogotka protiv Francuske.

Pedro je pogodak postigao nakon ubačaja Nacha Monreala, a prokomentirao ga je sljedećim riječima: "Išao sam prema golu u sprintu i dodirnuo loptu. Centaršut je bio jako dobar. Ne znam točno kako je lopta ušla u gol, ali najvažnije je da smo pobijedili", izjavio je nogometaš Barcelone.

Monreal, asistent za pogodak, također je bio jako zadovoljan nakon utakmice: "Utakmica je bila vrlo teška i morali smo naporno raditi za tri boda. Zaslužili smo pobjedu", izjavio je.

Nogometaš Arsenala odigrao je dobru utakmicu, kako u napadu, tako u u obrani: "Na sreću, trener je tražio da uz obranu pomognemo i u napadu. Moj drugi prolazak po boku na utakmici završio je pogotkom", otkrio je Monreal.

Španjolska je u pretposljednjem kolu kvalifikacija za SP odigrala neodlučeno s Finskom, nakon čega su se pojavile priče o krizi u momčadi aktualnog svjetskog prvaka. Nogometaš Furije Andres Iniesta smatra da su njegovi suigrači ovom pobjedom dobro odgovorili na te pretpostavke.

"Momčad nikad nije sumnjala u sebe, to je sve dolazilo izvana. Utakmica protiv Francuske je bila vrlo ozbiljna i ekipa je dobro odgovorila na izazov", rekao je za Telecinco.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!