Nogomet

Buffon: "Ako niste 100 posto fokusirani i koncentrirani, naići ćete na probleme"

Ivor Krapac • srijeda, 27.03.2013.
Buffon: "Ako niste 100 posto fokusirani i koncentrirani, naići ćete na probleme"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Među reprezentacijama koje su u utorak opravdale ulogu favorita u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bila je i Italija. Izabranici Cesarea Prandellija slavili su na Malti, ali posao im je bio zahtjevniji nego se očekivalo...

Pogocima Marija Balotellija iz 11-erca u osmoj i u 45. minuti, Italija je s 2:0 prošla gostovanje na Malti u skupini B europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Talijani su, tako, zadržali prednost na vrhu skupine, s tri boda više od drugoplasiranih Bugara, koji imaju utakmicu više, ali protiv kvalitetom inferiornog protivnika nije im išlo tako jednostavno.

"Balotelli je uhvatio konstantu"

Buffon je pohvalio učinak dvostrukog strijelca Marija Balotellija. "Dobro se ponaša na terenu, a ono što mi je najvažnije je što je spreman raditi i žrtvovati se tijekom utakmice", opisao je talijanski vratar: "To je s njim uvijek bio slučaj, ali sada je razlika u tome što je uhvatio konstantu, što nije imao nikad ranije u karijeri."

Iako su riješili utakmicu već u prvom poluvremenu, Talijanima je prijetilo da se stvari zakompliciraju nakon što je u 16. minuti bio dosuđen kazneni udarac za Maltu, poslije prekršaja Gianluigija Buffona na domaćem veznjaku Andreu Schembriju. No, Buffon se iskupio za taj skrivljeni 11-erac obranom udarca Michaela Mifsuda s bijele točke.

Izabranici Cesarea Prandellija na koncu su mogli biti zadovoljni pobjedom, ali Gianluigi Buffon nije bježao od toga da nije izgledalo sjajno. "Bili su teški uvjeti za igru, s jakim vjetrom i natopljenim terenom. Pored toga, ako niste 100 posto fokusirani i koncentrirani, naići ćete na probleme", osvrnuo se talijanski vratar.

"Nisam bio jedini koji se naljutio zbog ovoga, svi smo bili ljuti", dodao je Buffon: "To se zna dogoditi kada igrate utakmice koje nisu jako zvučne. Nama se to događa već godinama, uvijek ostavljamo stvari otvorenima za sebe same, naše navijače i suparnike."

"Kazneni udarac bio je izdvojeni događaj, ali ako tome dodamo još pet ili šest prilika koje su propustili, ovo nije bila šetnja. Jednostavne utakmice više ne postoje u nogometu, osobito ne u gostima", zaključio je čuvar mreže talijanske reprezentacije.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!