Nogomet

Video: Nijemci, Talijani i Česi opravdali uloge favorita, remiji u Danskoj i Irskoj

Ivan Pavić • srijeda, 27.03.2013.
Video: Nijemci, Talijani i Česi opravdali uloge favorita, remiji u Danskoj i Irskoj
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U skupinama B i C odigrano je ukupno pet utakmica. U skupini B, Češka je ubilježila pobjedu pogotcima u drugom poluvremenu, Talijane je predvodio Mario Balotelli, dok su Danci i Bugari remizirali. U skupini C, Njemačka je lagano svladala Kazahstan, a Austrijanci su uspjeli izvući bod kod Iraca...

Skupina B

Armenija - Češka 0:3 (0:0)
(Vydra 47', 81', Kolár 94')

U goste Armeniji došla je Češka kojoj je trebala pobjeda kako si ne bi zakomplicirala situaciju u borbi za barem drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. Iako krajnji rezultat to ne pokazuje, gosti su sve riješili tek u zadnjih deset minuta.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, no u drugom dijelu gosti su krenuli otvorenije po sva tri boda. U 47. minuti poveli su preko Mateja Vydre. Isti igrač strijelac je i drugog pogotka u 81. minuti, a konačnih 0:3 postavlja Daniel Kolár, koji je ušao u igru u 74. minuti, postigavši pogodak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Malta - Italija 0:2 (0:2)
(Balotelli 8' (p), 45')

I više nego solidan otpor pružila je Malta na svom terenu favoriziranim Talijanima. Da ne dođe do iznenađenja pobrinuo se bad boy talijanskog nogometa, Mario Balotelli.

Prvi pogodak stigao je nakon najstrože kazne koju je iza leđa Justina Habera pospremio spomenuti Balotelli. Svoj drugi, i posljednji pogodak na utakmici postigao je opet Balotelli u 45. minuti na asistenciju Mattije de Sciglia.

Italija je tako ostala prva u skupini B bez poraza, a Malta posljednja bez boda.

Danska - Bugarska 1:1 (0:0)
(Agger 63' (p); Manolev 51')

Bugarska je, baš kao i Italija, ostala neporažena nakon ovog kola. Na neugodnom gostovanju u Danskoj bili su i u vodstvu, ali morat će biti zadovoljni i bodom, jer su bili podređenija momčad u ovom susretu.

U vodstvo ih je doveo Stanislav Manolev na asistenciju Alexandera Toneva, a izjednačujući pogodak za domaćine postigao je njihov kapetan, branič Daniel Agger s bijele točke.

Skupina C

Irska - Austrija 2:2 (2:1)
(Walters 25' (p), 45'; Harnik 11', Alaba 92')

U borbi za drugo mjesto skupine C, zanimljivu utakmicu odigrali su Irska i Austrija, a konačan rezultat postavljen je u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Prvi su u vodstvo došli gosti, u 11 minuti pogodak na asistenciju Zlatka Junuzovića postigao je Martin Harnik.

Irci izvode preokret s dva pogotka Jona Waltersa. Prvi postiže s bijele točke u 25. minuti, a drugi u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela na asistenciju Glenna Whelana.

Važan pogodak i bod svojoj reprezentaciji donosi David Alaba u drugoj minuti sudačke nadoknade na samom kraju utakmice i tako postavlja konačnih 2:2.

Njemačka - Kazahstan 4:1 (3:0)
(Reus 23', 90', Götze 27', Gündogan 32'; Shmidtgal 46')

Njemačka nastavlja koračati prema Brazilu bez poteškoća. Ovaj put su odradili utakmici protiv Kazahstana i osvojili tri boda bez velikih problema. U prvom poluvremenu sve su riješili s tri pogotka u mreži gostiju. Najzaslužniji za to bili su Marco Reus, Ilkay Gündogan i Mario Götze.

Od 23. do 31. minuti postigli su tri pogotka i riješili pitanje pobjednika. Prvi je zabio Reus u 23. , drugi Götze u 32. , a treći Gündogan u 32. minuti. Jedini gol za goste djelo je Genrikha Shmidtgala u 46. minuti, a konačnih 4:1 postavlja Reus u 90 minuti.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 09:17
    pa sta ovi Neuer misli da je Pletikosa, treba on još pure jest ako misli driblat ko Stipe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 02:10
    neuer mi djeluje dosta dekoncentriran u zadnje vrijeme..
    Obrisan korisnik