Nogomet

Luis Suarez i Crna Gora mogući predmeti istraga, Hart: "I to je ljepota nogometa"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.03.2013.
Luis Suarez i Crna Gora mogući predmeti istraga, Hart: "I to je ljepota nogometa"
Foto: EPA

Iz engleskog su tabora stigle pritužbe na ponašanje crnogorske publike u Podgorici, ali Joe Hart smatra da ne treba raditi dramu od manjih incidenata. FIFA bi mogla imati posla i s Luisom Suarezom...

Ukoliko se prikupi dovoljno materijala u službenim izvještajima suca Jonasa Erikssona i delegata utakmice Crne Gore i Engleske u Podgorici, Crnu Goru mogle bi dočekati sankcije zbog navijačkih incidenata.

Joe Hart: "Nama kao engleskim reprezentativcima ne pada na pamet mogućnost da se nećemo plasirati na Svjetsko prvenstvo, ne razmišljamo o neuspjehu. Mi smo Engleska i moramo se kvalificirati, ali to je lakše reći nego učiniti. Moramo poštovati protivnika i priznati da nam je Crna Gora u drugom poluvremenu otežala život".

Naime, Englezi se žale da je na Ashleyja Colea netko iz publike pljunuo, dok su prema Joeu Hartu bacani predmeti s tribina. FIFA je potvrdila će "adekvatno djelovati" ukoliko bude potrebe.

No, Joe Hart nije napao crnogorsku publiku oštrim riječima. "Na ovakvim utakmicama često se bacaju predmeti poput upaljača i olovki. Meni je kraj glave prošla rola toaletnog papira i omotala mi se oko ruke. No, neće me to ubiti, zar ne? Situacija nije idealna, ali i to je ljepota nogometa".

"Atmosfera u Crnoj Gori bila je zabavna. Mislim da su engleski navijači bili odlični, donijeli su šarolikost i dobru podršku, a unatoč neprijateljskom ugođaju, ja uživam igrati u takvoj atmosferi", rekao je.

FIFA je objavila i kako čeka službeni izvještaj Nestora Pitane, suca utakmice Urugvaja i Čilea. Predmet istrage mogao bi postati i urugvajski napadač Luis Suarez, nogometaš engleskog Liverpoola, koji je rukom po licu, sugerira snimka - kao i provokaciju trenutak ranije - udario Čileanca Gonzala Jaru. Sudac taj potez nije sankcionirao tijekom utakmice.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež28.03.2013. u 23:21
    E da su im barem Crnogorci pokazali šta znaju. Gadi mi se čitati kako Englezi kukaju za neka svoja prava, a kad se oni osorno odnose prema drugim reprezentacijama, kad kleveću druge narode za rasizam, a sami su najveći rasisti, e mislim stvarno. Mi smo one godine izbacili Engleze, a dao Bog da ove... [više na forumu]
    Skarambež
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 17:11
    Dobio je što je tražio :)
    Obrisan korisnik
  • madmax1728.03.2013. u 15:51
    Ma ne mogu vjerovat opet Englezi cmizdre, hvala bogu pa nismo s njima u grupi više svaki meč s njima i riskiraš sankcije, novčane kazne i suspenzije.
    madmax17
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 15:28
    E moj Joe, ako su papelitosi opasni za zdravlje i mogu oko iskopati onda te rola WC papira može i ubiti. Očito nije proša zdravstveni odgoj kod profesora Mamića...
    Obrisan korisnik
  • lambik28.03.2013. u 14:20
    Bravo Joe Hart!
    lambik