Nogomet

Englezi razočarani bodom u Crnoj Gori; Gerrard: "Prestali smo igrati u drugom poluvremenu"

Marin Vuković • srijeda, 27.03.2013.
Englezi razočarani bodom u Crnoj Gori; Gerrard: "Prestali smo igrati u drugom poluvremenu"
Foto: EPA

Engleski nogometni reprezentativci planirali su preuzeti vrh ljestvice nakon izravnog ogleda s Crnom Gorom u Podgorici. Odlično su počeli utakmicu, došli do ranog pogotka i imali prilike povećati prednost, no u nastavku su bolje zaigrali domaćini i obranili vodeću poziciju u skupini.

"Moram reći da osjećam razočaranje, jer stvari su u jednom dijelu utakmice za nas izgledale vrlo dobro. Ne mislim da je ovo strašno loš rezultat, jer Crnu Goru nije lako pobijediti, ali bilo bi lijepo da smo uspjeli postići drugi pogodak i otići kući s tri boda", rekao je nakon utakmice engleski izbornik Roy Hodgson.

Iznimno motivirani Wayne Rooney, koji je 2011. godine u susretu s Crnom Gorom skrivio crveni karton zbog kojega je doveo u pitanje nastup na Europskom prvenstvu, terorizirao je Crnogorce od prvog sučevog zvižduka. Pogodio je vratnicu, potom i mrežu za 1:0, no engleska je dobra igra u drugom poluvremenu iščezla i Crna Gora je zasluženo uzela bod.

"U prvom poluvremenu imali smo potpunu kontrolu igre, u drugom smo si otežali situaciju. Nisu postigli lijep pogodak, ali domaćin će reći kako je zaslužen", rekao je nakon utakmice vratar gostiju Joe Hart.

Posebno razočaran bio je Steven Gerrard, kapetan Liverpoola primijetio je da je Engleska prestala igrati u nastavku. "Nakon odmora 20 ili 30 minuta smo nestali s terena, a to si na gostovanju ne smijemo dopustiti", rekao je.

"Minimalno vodstvo uvijek je ranjivo, moramo napadati i ići po drugi pogodak, a to nismo činili. Crnogorci su zaslužili bod, ali i dalje vjerujemo da možemo završiti natjecanje kao prvi u skupini. Morat ćemo slaviti u Ukrajini i osvojiti sve bodove iz domaćih ogleda s Moldavijom, Crnom Gorom i Poljskom", dodao je Gerrard.

Premda i dalje ovisi o svojim rezultatima, Engleska je u nezavidnoj situaciji jer prava na pogrešku više nema. Crna Gora eventualnom pobjedom nad Ukrajinom u lipnju ima prigodu pobjeći na pet bodova prednosti i natovariti dodatni pritisak na leđa Gordog Albiona, jer Engleska svoju sljedeću utakmicu igra tek u rujnu. Svjestan je toga i crnogorski izbornik Branko Brnović.

"Rekao sam igračima u poluvremenu da se nemaju čega bojati. Pobjedom nad Ukrajinom u lipnju praktički ćemo osigurati doigravanje, ako ne i prvo mjesto u skupini. Engleska također ne smije zaboraviti da je nama lakše igrati u gostima, a da smo imali sve igrače na raspolaganju, slavili bismo i večeras", rekao je crnogorski izbornik, koji u tri ogleda s Englezima još uvijek nije izgubio, ali ni upisao pobjedu.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis28.03.2013. u 13:30
    u neku ruku se može reći da im je onaj naslov protiv njemaca lažiran, momak i nije tako u krivu.
    cameosis
  • cameosis28.03.2013. u 13:29
    uzeli bod u gostima kod favorita skupine i oni trube da su "razočarani" ... koji debili.
    cameosis
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 18:57
    Vidi se da ti je poznavanje nogometa slabija strana...Vjerojatno imaš 10 godina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 14:44
    Nikad ništa od ovih bahatih engleza, koljevka nogometa, engleza 60 mil, crnogoraca 1 mil. Vidi se ko igra sa srcem, nije ni čudo da nikad nisu bili prvaci svijeta, a i neće.
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX27.03.2013. u 11:39
    Prestali se igrati naravno zbog balkanskih provokacija, da ste htjeli, dobili bi 3:0 bez problema, razumijemo sve :-)
    JeremijaX