Košarka

Bogdanović: "Još ne znam što Netsi žele. Morat ću računati da vidim što mi se isplati"

Mišo Gulić • četvrtak, 28.03.2013.
Bogdanović: "Još ne znam što Netsi žele. Morat ću računati da vidim što mi se isplati"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bojan Bogdanović trenutno se nalazi na vrhuncu karijere, prvi je strijelac Topa 16 Eurolige, što je odmah potaknulo i sve glasnije najave odlaska u NBA, gdje je već ranije draftiran od strane Brooklyn Netsa.

Hrvatski reprezentativac u dresu Fenerbahčea odrađuje svoju najbolju sezonu u karijeri, NBA liga je sljedeći izazov, međutim, trebat će prvo naći način kako riješiti nemalu odštetu koja pripada Turcima.

Odlazak u SAD jedna je od velikih Bojanovih želja, ali pitanje je hoće li to ovog ljeta biti moguće ostvariti, jer preostala godina ugovora s turskom momčadi za sada se pokazuje kao prevelik problem.

Naime, traži se način kako nadoknaditi razliku između 500 tisuća dolara koliko NBA momčadi smiju platiti te 1,5 milijuna, što je iznos na koji Turci imaju pravo ako dođe do transfera već ovog ljeta.

"Daj Bože da potpišem za Netse. Još ne znam što Netsi žele, a još manje što će željeti novi trener, ako ga dovedu. S Fenerom imam još jednu sezonu ugovora, ali i mogućnost odlaska u NBA ligu već ovo ljeto, za što bi Netsi trebali platiti milijun i pol", istaknuo je Bogdanović, nakon čega je i pojasnio cijelu stvar:

"S obzirom na to da NBA klubovi mogu platiti samo 500 tisuća dolara, nadam se da ostatak neću morati nadoplatiti ja. Morat ću dobro sve izračunati da vidim što mi se isplati. Uostalom, sada su mi 23 godine, ako i s 24 godine budem išao u NBA, neće biti kasno. Želim vidjeti gdje sam pored tih igrača koje mogu vidjeti samo na televiziji. Igrao sam za reprezentaciju protiv Duranta na SP-u u Turskoj i činilo mi se da ga je nemoguće čuvati."

No, ono što je također praktički pred vratima jest i Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Sloveniji, što je također jedan od važnijih zadataka u njegovoj karijeri: "I da potpišem za Netse, vjerujem da ne bih išao u ljetnu ligu, jer želim biti s reprezentacijom koja će se pripremati za Europsko prvenstvo."

"Samo da se svi odazovemo, da napokon nešto napravimo. Valjda će nas i naši ljudi doći bodriti u Sloveniju i valjda ćemo proći konačno tu čarobnu četvrtfinalnu granicu. Svi s kojima sam razgovarao rekli su mi da će se odazvati", ističe Bogdanović u intervjuu koji je dao za Večernji list.

Jedini misterij za sada je Zoran Planinić koji također igra sezonu života, o čemu Bojan kaže: "Kada je bio u Istanbulu, bio je tajanstven. Bit će velika razlika dođe li i on. Njegov izostanak bio bi nam veliki hendikep."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 06:16
    Tako ispada. Ovo nešto što sam gledao taj negledljivi Fener - Bojan s lakoćom pozabija hrpu koševa jer ga rijetko ko može čuvati. U obrani se ne štedi . On čak ni ne uzme sve šuteve koje bi mogao nego vrati loptu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 23:09
    Ovo što sad igra je ljetna liga - nabijanje individualne statistike.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 21:39
    Teletović je otišao kao kompletan igrač i ne igra. U tim Netsima . Jebo NBA ako nemaš čvrste garancije za minutažu. A to nemože dobiti. Bojan igra odlično ali u nikakvoj ekipi. I ako ode na ljetnu ligu umjesto na EP onda ....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 21:23
    Pravi kršni Hercegovac.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 19:26
    mora on drasticno popravit igru u obrani ako hoce u nba,pa on pola igraca iz eurolige nemoze cuvat kak treba,dok je napadacki strasan al nece mu to biti dovoljno da uspije u nba-u
    Obrisan korisnik