Rukomet

Dvoršek: "Momčad još nije fizički spremna, ne igra rukomet kakav ja želim"

Zvonka Keliš • četvrtak, 28.03.2013.
Dvoršek: "Momčad još nije fizički spremna, ne igra rukomet kakav ja želim"

Momčad CO Zagreb pobjedom nad našičkim Nexeom u svojoj Kutiji šibica plasirala se na Final Four rukometnog Kupa Hrvatske koji će biti održan u Umagu. Trener Kamenica nakon poraza njegove ekipe prvenstveno je izrazio žaljenje što susret nije odigran u drugom terminu zbog napornih putovanja i nedostatka svježine njegovih igrača, dok je domaći trener Dvoršek istaknuo na čemu još to Zagrebaši trebaju dobrano poraditi pred Final Four SEHA lige te ostale izazove.

Četvrtina finala rukometnog Kupa Hrvatske ovog je četvrtka u Kutiju šibica u goste Zagrebu dovela našički Nexe čime se gledateljima pružila mogućnost prisustvovati još jednom hrvatskom derbiju. Međutim, Našičani su na gostovanju stigli umorni nakon utakmice u slovačkom Prešovu, a iako su ostavili srce na terenu nisu uspjeli svladati prvaka Hrvatske. Pobjedom 28:21 Zagrebaši su tako osigurali svoje mjesto na završnom turniru Kupa Hrvatske u Umagu.

Našički strateg Kasim Kamenica netom nakon dvoboja kazao je: "Veoma mi je žao što Zagreb nije uvažio naše razloge da ovu utakmicu odigramo u nekom drugom terminu, što bi bilo pristojno i sportski s obzirom da smo mi u utorak u Prešovu igrali zahtjevnu utakmicu kako po pitanju igre tako i puta."

Nastavio je potom gostujući trener: "Sigurno je da je ta utakmica, kao i put dosta utjecao na moje igrače bez obzira što se kod njih primijetila želja da se suprotstave igračima Zagreba na pravi način. Ta natjecateljska svježina je uz kvalitetu igrača Zagreba došla do izražaja te je tako rezultat na koncu bio kakav je bio."

Našičani ostavili srce na terenu

"Prije dva smo dana imali smo tešku i zahtjevnu utakmicu u Prešovu u kojoj smo se dosta potrošili, a nakon nje je uslijedio i zahtjevan put i nismo se uspjeli spremiti se za ovu utakmicu. Došli smo ovdje odraditi susret, no ostavili smo srce na terenu, stvarno svi, nema igrača koji nije dao sve od sebe", kazao je nakon dvoboja Ivan Slišković koji je još nadodao: "Međutim, u ovome trenutku to nije bilo dovoljno stoga mi idemo dalje, nastavit ćemo trenirati i boriti se za drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu."

"Oni su imali više vremena za pripremu, dok smo se mi vratili jučer ujutro u 7 sati i nismo imali dovoljno vremena za regeneraciju budući da smo već danas ponovno morali na put. Sigurno je da smo bili jako hendikepirani pred nastup na terenu u Zagrebu", još je jednom naznačio Kamenica da bi na koncu zaključio: "Čestitam ekipi Zagreba na pobjedi, neke stvari znamo da nisu bile kako treba, no to je naša sudbina i mi se sada samo trebamo boriti dalje."

Riječ, dvije o susretu s Nexom potom je kazao i domaći trener Boris Dvoršek: "Žao nam je zbog rukometa da su u četvrtfinalu Kupa igrale dvije najbolje hrvatske momčadi, no ždrijeb je tako odlučio. Čestitam svojim dečkima na borbenosti, zalaganju i pobjedi, a igračima Nexea na dobroj utakmici."

"Smatram da je ova utakmica bila dobra, borbena te smo mi zasluženo pobijedili, ali ima tu stvari s kojima jesam i nisam zadovoljan", započeo je svoj osvrt na sam dvoboj trener Zagrebaša da bi potom nastavio: "S obranom sam zadovoljan, naime, primili smo samo 21 gol i mislim da smo sve gluposti koje smo napravili u napadu, kao i promašene zicere kompenzirali s njome. No, za napad moramo još malo trenirati."

Na čemu još njegova momčad mora poraditi pojasnio je potom: "Moramo podići izdržljivost, naime, ja sam tu tri tjedna, ali mislim da ova momčad još nije fizički spremna. Moramo poraditi na tome i na načinu na koji bih ja htio da igramo rukomet, pogotovo smo tu tanki u izdržljivosti i kontaktu, igri jedan na jedan. Kada to podignemo bit ćemo mnogo bolji, a smatram da je i to glavni uzrok naših oscilacija, dakle da odemo na šest, sedam razlike pa se vratimo na samo tri pogotka prednosti. Tu je danas bila zasluga i Nexea koji je bio dobar i uporan, borben", jasan je bio trener CO Zagreba.

Svoje viđenje situacije, kao i dvoboja potom je ponudio i oporavljeni David Špiler: "Sigurno bi bila bolja utakmica su gosti stigli svježi, ali takav je jednostavno ritam. Nas nitko nikada ništa nije pitao kada smo igrali Ligu prvaka pa SEHA ligu pa domaće prvenstvo, no takav je sport."

"Što se tiče igre Zagreba danas, možemo biti zadovoljni s mnogo stvari, prije svega obranom koja je bila na pravom nivou. No, nikako ne možemo biti zadovoljni napadom te prijenosom lopte u napadu. Mi tu imamo mnogo rezerve, a prebrzi smo igrači da bi igrali ovako spor prijenos lopte iz obrane u napad, pogotovo uz ovolik broj obrana i prisiljenih protivničkih pogrešaka kao što je bilo danas", pojasnio je i razjasnio Zagrebov igrač.

Za kraj je, pak, Slovenac u dresu Zagreba kazao: "Pokazali smo da smo u ovom trenutku još uvijek bolji od Nexea te se nadam da će biti još mnogo dobrih utakmica poput ove danas, ako ne prije onda u prvenstvu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 09:00
    Još bolje, 3 dana plaćenog odmora u umagu za zagreb, hotel 5*, i nikakvi protivnici!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 07:33
    bota pazi kaj pričaš, ne buš ni ti dugo!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 07:32
    bota pazi kaj pričaš, ne buš ni dugo!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 00:42
    Pa sa stručnim stožerom, koji je radio sa njom nije niti čudno da su fizički nespremni, dok vidiš onog Babića znaš da ekipa niti neće biti spremna :D
    Obrisan korisnik