Nogomet

Glasgow Rangersi osvojili četvrtu ligu, prvak Walesa obranio naslov

Borna Rupnik • nedjelja, 31.03.2013.
Glasgow Rangersi osvojili četvrtu ligu, prvak Walesa obranio naslov
Foto: EPA

Škotski nogometni velikan, Glasgow Rangers, napravio je početni korak prema svom povratku u prvoligaško društvo. U Walesu ništa novo - The New Saintsi ponovno slave naslov prvaka...

Nakon izbacivanja u četvrtu ligu zbog stečaja, Glasgow Rangersi osigrali su plasman u viši rang natjecanja i još jedan trofej u svojoj bogatoj vitrini.

Naslov u Irn-Bru Third Division osvojili su šest utakmica prije kraja natjecanja, zahvaljujući bodu osvojenom protiv Montrosea (0:0) i porazu drugoplasniranog Queen's Parka od Elgina.

"Kada se pogleda posljednjih godinu i pol, ovo je nevjerojatan uspjeh. Ponekad nismo bili sigurni hoćemo li uopće imati dovoljno igrača za odigrati utakmicu, a licencu za natjecanje dobili smo samo 36 sati prije početka", izjavio je trener Ally McCoist.

The New Saints FC obranio je naslov prvaka Walesa sedmom uzastopnom pobjedom, 3:0 protiv Carmarthen Towna. Toj je momčadi to sedma titula u povijesti, a već šesta u posljednjih devet godina, te će im donijeti novi nastup u pretkolima Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!