Nogomet

Video: Pobjeda Kijevljana u Odesi, Šahtar slavio bez Srne

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.04.2013.
Video: Pobjeda Kijevljana u Odesi, Šahtar slavio bez Srne
Foto: Davor Sajko

Odrađeni su susreti 22. kola ukrajinskog prvenstva koje je obilovalo crvenim kartonima. Šahtar je nastavio s pobjedama ubilježivši i 21. prvenstvenu, kijevski Dynamo je također slavio dok se Dnipro vraća s bodom s gostovanja kod Volyna...

Niti 22. kolo nije bilo kobno po momčad Šahtara. Iako je nastupio bez kapetana Darija Srne, Šahtar je uspješno odradio gostovanje kod Karpata i slavio s 2:1.

Vukojeviću klupa

Igrač kijevskog Dynama na posudbi u Spartaku iz Moskve, Ognjen Vukojević, nije sudjelovao u domaćem remiju Spartaka i Kubana 2:2. Vukojević je svih 90 minuta proveo na klupi, a domaćin je spasio bod pogotkom Jurada u posljednjih deset minuta susreta.

Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu dok su drugo poluvrijeme obilježila isključenja na obje strane.

Šahtar je očekivano bio poduzetnija momčad i imao je više prilika, a poveo je u 32. minuti pogotkom Alexa Teixeire. Kada se činilo da će se s minimalnih 1:0 otići na odmor, postignuta su još dva gola. Prvo je u 44. minuti Žovtyuk poravnao na 1:1 da bi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Jaroslav Rakickiy vratio prednost na stranu Šahtara.

U drugom dijelu pogodaka nije bilo, ali su zato pokazana tri crvena kartona. Prvo je u 70. minuti izravni crveni karton dobio Žovtyuk, zatim je drugu javnu opomenu u 81. minuti dobio Daušvili i time su sve nade domaćina u poravnanje nestale. U sudačkoj nadoknadi Alex Teixeira je također dobio drugi žuti karton.

Eduardo da Silva je ušao u igru u 80. minuti umjesto Adriana.

Isključenja nije nedostajalo niti u susretu Volyna i Dnipra u kojem su također pokazana tri crvena kartona. Već u 21. minuti Dnipro je ostao bez Douglasa koji je skrivio kazneni udarac (prilično sumnjiv) i morao ranije u svlačionici, a odmah je prednost domaćinu donio Bicfalvi. U završnici prvog poluvremena gosti su i s igračem manje stigli do poravnanja golom Giuliana.

U drugom poluvremenu odmah je s klupe pozvan Nikola Kalinić koji je zamijenio Kulakova, ali novih pogodaka nije bilo. Zato je bilo isključenja pa su tako pocrvenili domaći igrači Izvoranu u 60. i Sikov u 77. minuti. Ivan Strinić nije ulazio u igru.

Kijevski Dynamo ubilježio je gostujuću pobjedu u Odesi kod Černomoreca 2:0. Niko Kranjčar će biti još neko vrijeme van travnjaka zbog ozljede koju je zaradio u reprezentativnom susretu protiv Srbije, a Domagoj Vida je u Odesi odradio svih 90 minuta.

Kijevljani su do pobjede došli u drugom poluvremenu kada su postignuta oba pogotka. Već u 47. minuti Oleh Husjev je doveo Kijevljane u vodstvo da bi pobjedu potvrdio golom u 72. minuti Andrij Jarmolenko.

Kijevski Arsenal ugostio je momčad Tavrije, imao prednost do sudačke nadoknade, ali nije uspio slaviti. Završilo je 1:1 zahvaljujući golu Gadzijeva u 92. minuti susreta. Marin Ljubičić u gostujućem sastavu nije dobio niti minute, cijeli susret je prosjedio na klupi. Istim rezultatom remizirali su i Kryvbas i Metalist iz Harkiva, a Mladen Bartulović u domaćem sastavu je odradio svih 90 minuta.

Ukrajinsko prvenstvo, 22. kolo:
Vorskla - Zorja 0:0
Hoverla - Mariupol 1:1
Metalurg Doneck - Metalurg Zaporožje 2:0
Arsenal Kiev - Tavrija 1:1
Černomorec Odesa - Dynamo Kiev 0:2
Volyn - Dnipro 1:1
Kryvbas - Metalist Harkiv 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 17:57
    neznam zašto ovaj rumunj mrzi eduarda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2013. u 13:39
    A mogli ste staviti i poredak i bodove.
    Obrisan korisnik