Nogomet

Olić kao vino, neraspoloženi istočnjaci i zadovoljni HNL-ovci

Pripremili:Josip Piršljin, Josip Tolić, Igor Šestak • ponedjeljak, 01.04.2013.
Olić kao vino, neraspoloženi istočnjaci i zadovoljni HNL-ovci
Foto: Kristijan Komarica

Uskrsni vikend u tjednu u kojem je hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila važnu pobjedu u kvalifikacijama za SP u Walesu (1:2) obilježio je Ivica Olić novim sjajnim pogotkom za Wolfsburg. Zadovoljstvo vlada i među reprezentativnom družinom iz MAXtv Prve lige, dok su igrači iz ruskih i ukrajinskih klubova igrali uglavnom malo ili nimalo.

Igrač vikenda

Ivica Olić (Wolfsburg): Odličnoj formi napadača iz Davora ne nazire se kraj. Nakon dobrih igara u kockastom dresu, Olić se vratio u svoj Wolfsburg i nastavio tresti bundesligaške mreže. U utakmici između Wolfsburga i Nürnberga odigrao je svih 90 minuta, a u 27. minuti sjajno opalio ljevicom s više od dvadeset metara od suparničkog gola i pogodio same desne rašlje nemoćnog suparničkog vratara. Bio je to pogodak za 2:0, no Vukovi prednost nisu uspjeli sačuvati i utakmica je završila podjelom bodova.

"Niti jednog trenutka nisam sumnjao u sebe. Znam kako sam se osjećao, znao sam da je samo pitanje trenutka kad ću početi zabijati golove", rekao je, između ostalog, Olić u razgovoru za Sportske novosti.

Ugodno iznenađenje

Mario Maloča (Hajduk): Na najbolji mogući način obilježio povratak u redove splitskog sastava. Već u šestoj minuti doveo je svoju momčad u vodstvo iz kaznenog udarca koji je izborio Vuković. Kapetan Hajduka izdržao je svih 90 minuta, što zasigurno može veseliti trenera Mišu Krstičevića.

Neugodna iznenađenja

Marko Livaja (Atalanta): Iz disciplinskih razloga trener Atalante nije ga uvrstio među kandidate za dvoboj sa Sampdorijom. "Livaja je prekršio klupsko pravilo, ništa posebno. Ne želim ići u detalje, od utorka je već na treningu", rekao je Colantuono.

Milan Badelj (HSV): Neće po dobrome pamtiti uskrsni vikend. Odigrao je 80 minuta na gostovanju HSV-a kod Bayerna u Münchenu i zajedno sa svojim suigračima sudjelovao u kreiranju sramotnog poraza s čak 9:2. U duelima s Bayernovim veznjacima nije se uspio nametnuti i ostao je bez značajnijeg učinka.

Članovi liga "petice"

Nikica Jelavić (Everton): Odigrao cijeli susret za svoju momčad u minimalnoj domaćoj pobjedi nad Stokeom kojom su Toffeesi zadržali izglede za plasman u Ligu prvaka.

Luka Modrić (Real Madrid): Ponovno je odigrao svih 90 minuta za Real. Njegova je momčad gostovala u Zaragozi i samo remizirala 1:1 protiv 17. ekipe na tablici. Modrić je odigrao solidnu utakmicu, a u 12. minuti dobio je žuti karton.

Ivan Rakitić (Sevilla): I dalje standardan u momčadi Seville. Bio je na terenu cijelo vrijeme protiv Levantea, ali Andalužani su novim porazom pali na 11. mjesto španjolskog prvenstva.

Danijel Pranjić (Celta): U remiju s Barcelonom (2:2) dobio je mjesto u početnom sastavu. Trener mu je namijenio poziciju ofenzivnog veznog igrača, a solidno je odradio svoju rolu do 69. minute kada je zamijenjen.

Srđan Lakić (Eintracht Frankfurt): Na gostovanju kod Greuther Fürtha našao se u početnoj postavi. Gol ga nije htio i istaknuo se s nekoliko propuštenih prilika, no za utjehu mu ostaje pobjeda Eintrachta rezultatom 3:2. Trener Veh iz igre ga je izvadio u 76. minuti.

Mateo Kovačić (Inter): Zabilježio još jedan vrlo dobar nastup za Nerazzurre u derbiju protiv Juventusa na Giuseppe Meazzi (1:2). U igri proveo svih 90 minuta, ali nije pomogao svojoj momčadi da izbjegne poraz.

U ostatku Europe

Dejan Lovren (Lyon): Poslije sjajnog pogotka Walesu, Lovren je odigrao svih 90 minuta za Lyon na Gerlandu, a njegov je sastav porazom protiv Sochauxa napravio veliki korak unazad u borbi za naslov.

Danijel Subašić (Monaco): Primio jedan gol u derbiju druge francuske lige protiv Nantesa. Monaco je remijem obranio prednost nad Kanarincima od četiri boda na prvom mjestu.

Stipe Pletikosa (Rostov): Branio svih 90 minuta na gostovanju kod Dinama u Moskvi. Nije uspio sačuvati svoju mrežu i njegova je momčad poražena s minimalnih 1:0. Svladao ga je Kuranyi glavom nakon kornera, no hrvatskom se vrataru nema što prigovoriti.

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva): Nema dobrih vijesti za hrvatsku družinu u Lokomotivu. Novi poraz momčadi Slavena Bilića nanio je Rubin s 2:0, a Ćorluka je odigrao svih 90 minuta.

Tomislav Dujmović (Mordovija Saransk): U pobjedi s 2:0 na gostovanju u Samari odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton.

Eduardo da Silva (Šahtar): Lucescu mu je dao tek zadnjih deset minuta u pobjedi vodeće momčadi ukrajinske lige protiv Karpatyja.

Domagoj Vida (Dynamo Kijev): Blohin ga i dalje drži u početnoj postavi. Ovog je puta igra na poziciji stopera, a Dynamo se pobjedom 2:0 protiv Černomoreca vratio na drugo mjesto.

Nikola Kalinić (Dnipro): Protiv Volyna je ušao u igru u drugom poluvremenu, ali nije uspio postići pogodak, ostao je na brojci od tri prvenstvena gola ove sezone.

Mladen Bartulović (Kryvbas): Njegova je momčad uzela bod Metalistu i skinula ga s drugog mjesta, a Bartulović je bio na terenu cijelo vrijeme na poziciji lijevog veznog.

Gordon Schildenfeld (PAOK): Odradio je svih 90 minuta na gostovanju PAOK-a kod prvaka Olympiakosa. Pripomogao je svojoj momčadi u očuvanju prazne mreže, a u 34. minuti zaradio je žuti karton. Utakmica je završila bez golova.

Ivan Runje (Nordsjaelland): Odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Nordsjaellanda nad AGF-om rezultatom 4:2. U 36. minuti zaradio je žuti karton.

Hrvati u Hrvatskoj

Ivan Kelava (Dinamo Zagreb): Sigurno odradio gostovanje Zadra na Maksimiru kojeg su Modri ispratili s pet pogodaka u mreži.

Goran Blažević (Hajduk): Bili su na Poljudu uz puno muke svladali nogometaše Zagreba 3:2, a domaći čuvar mreže odradio je svih 90 minuta.

Dario Knežević (Rijeka): Riječani su nastavili s dobrim igrama trećom pobjedom u nizu, ovaj put nad Slaven Belupom na Kantridi (2:1), a domaći je kapetan u slavlju sudjelovao cijelu utakmicu.

Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb): U 70-ak minuta nastupa u pobjedi nad Zadrom (5:0) nije se previše istaknuo. Zamijenio ga je Zvonko Pamić.

Arijan Ademi (Dinamo Zagreb): Zabilježio svih 90 minuta u ogledu protiv Zadra uz treći ovogodišnji pogodak u sedam nastupa za konačnih 5:0.

Sammir (Dinamo Zagreb): Rastrčan i raspoložen, hrvatski Brazilac dvaput je asistirao u pobjedi protiv Zadra, za prvijenac Joze Šimunovića u 27. minuti i za treći gol Modrih u 87., koji je postigao Beqiraj.

Klupa, tribina, liječnici...

Mladen Petrić (Fulham): Cottagersi svoj susret 31. kola Premiershipa, gostovanje Queens Park Rangersa na Craven Cottageu, igraju u ponedjeljak.

Ivan Perišić (Wolfsburg): Zbog ozljede nije nastupio protiv Nürnberga.

Ivo Iličević (HSV): Nije konkurirao za gostovanje u Münchenu.

Mario Mandžukić (Bayern München): S klupe je pratio kako njegovi suigrači "demoliraju" HSV s nevjerojatnih 9:2.

Ivan Klasnić (Mainz): Nije bio niti na klupi svog kluba u domaćem remiju protiv Werdera iz Bremena.

Josip Radošević (Napoli): Konačno dočekao priliku da bude u konkurenciji za seniorski sastav, pobjedu na gostovanju kod Torina (3:5) pratio je s klupe za pričuve.

Ante Vukušić (Pescara): Zbog povišene temperature nije otputovao sa svojim suigračima u Parmu gdje je Pescara poražena s 3:0.

Igor Budan (Atalanta): Nije nastupio protiv Sampdorije zbog ozljede.

Dario Krešić (Lokomotiv Moskva): Poraz od Rubina odgledao je s klupe.

Ognjen Vukojević (Spartak Moskva): Ostao je na klupi u dvoboju Spartaka i Kubana koji je završio podjelom bodova (2:2).

Darijo Srna (Šahtar): Nije bio u kadru Šahtara za prvenstveni dvoboj protiv Karpatyja.

Niko Kranjčar (Dynamo Kijev): Zbog ozljede zadobivene na utakmici sa Srbijom neko će vrijeme izbivati s travnjaka.

Ivan Strinić (Dnipro): Nije konkurirao za prvenstveni ogled Volyna i Dnipra koji je završio neodlučeno 1:1.

Manuel Pamić (Sparta Prag): S klupe je pratio minimalnu pobjedu svog kluba protiv Viktorije Plzen.

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): Zbog ozljede propustio reprezentativni okršaj u Walesu (1:2) kao i klupski susret protiv Zadra u Maksimiru (5:0).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 17:58
    Kad igra Schifo obrana nam je neusporedivo sigurnija i čvršća nego kad igra Lovren. Za profil igrača kakav imamo mislim da bi formacija 3-5-2 bila odlično riješenje. Stoperi Čorluka, Schildenfeld i Šimunić stvarno bi ulijevali povjerenje. Znam da bi ostalo pitanje lijevog beka, ali to pitanje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Sensation03.04.2013. u 18:33
    3-5-2 sam spomenio najvise zato sto mi se nesvidja da nemamo jos veci posjed lopte, protiv manje kvalitetnih ekipa. ovaj 4-4-2 s kovacicem na sredini terena uz modrica je fantasticno zamisljen. ali s njim bi trebali imati protiv bilo koga veci posjed lopte. ako ga nemamo biti ce problema jer modric... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 11:37
    Meni se isto sviđa povratak na 3-5-2, ali samo protiv slabijih ekipa i kao ofenzivna varijanta za promjenu ritma kad 4-4-2 ne funkcionira dobro. U 3-5-2 bi nam Pranjić bio idealan za lijevog beka jer je Perišić preslab obrambeno da bi bio bez beka iza leđa. Problem je što su za uspješan 3-5-2 nužna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 01:17
    Moram komentirati post od osobe koja zagovara ideju 3-5-2 s onom početnom postavom koju je napisao...samo ću napisati da je Jurgen Klopp kritizirao Perišića (u ono malo što je igrao u BVB) za njegovu igru u obrani..i ti dakle onda očekuješ da će nam taj lijevi bok manje curiti bez strinića?
    Obrisan korisnik
  • Sensation02.04.2013. u 14:04
    jel netko zna dali je stimac otpisao pranjica zauvijek, ili ga nije zvao zato sto u sportingu nije igrao?u spanjolskoj dobija minutazu. za obranu definitivno nije, ali je u vezi na eurou dobro igrao, i bio bi dobra opcija kada nam fali perisic. protiv srbije se vidjelo da kranjcar nije za krilo... [više na forumu]
    Sensation