Nogomet

Branko Karačić novi trener Zrinjskog iz Mostara

Ivana Karačić • ponedjeljak, 01.04.2013.
Branko Karačić novi trener Zrinjskog iz Mostara
Foto: Davor Sajko

Nakon godinu dana mirovanja hrvatski nogometni trener Branko Karačić vraća se opet u Hercegovinu. Prošle sezone vodio je Široki Brijeg, ali je nakon nekoliko loših rezultata dobio otkaz. U međuvremenu je bio kandidat za trenera Rijeke i Slaven Belupa, da bi završio u mostarskom Zrinjskom, u kojem će ostati do kraja sezone.

Branko Karačić novi je trener Zrinjskog. Danas je već bio na treningu, upoznao nove igrače i predstavljen medijima. Sve se odigralo brzo. Nakon visokog 1:5 poraza od Borca u Banja Luci dosadašnji trener Dragan Perić podnio je ostavku, a klupska uprava je odmah krenula u potragu za novim trenerom. Izbor je pao na Karačića koji dobro poznaje prilike u nogometu u BiH jer je još prošle sezone radio u Širokom Brijegu.

"Žao mi je mog kolege Perića. Naš trenerski posao je takav, čim nema rezultata, traže se nova rješenja. Sličnu sudbinu imao sam i ja u Zagrebu i Širokom Brijegu. Planirao sam sutra s obitelji u Slavoniju, a završio sam u Mostaru. Takav je naš poziv. Hvala ljudima iz Zrinjskog koji su vjerovali u mene i dali mi priliku da vratima Zrinjski gdje mu je mjesto. Zna se dobro što taj klub znači za Mostar i Hercegovinu", kazao je Karačić.

Dvojicu igrača Zrinjskog Karačić je već trenirao, Peru Stojkića dok je bio igrač Osijeka i Antu Radeljića, dok je branio boje Šibenika. Poznaje i ostale igrače. Prvi put Mostarce će Karačić s klupe voditi u srijedu u uzvratnoj utakmici poluzavršnice Kupa BiH protiv branitelja naslova sarajevskog Željezničara. Prvi susret na Grbavici završio je 0:0. Prođe li, Zrinjski će u finalu igrati najvjerojatnije sa Širokim Brijegom, koji je pobjedom nad Slogom u Doboju 4:2 već zakoračio u finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!