Tenis

Lučić-Baroni preskočila prvu prepreku u Charlestonu, u drugom kolu "repriza" protiv Šafarove

Vedran Babić • utorak, 02.04.2013.
Lučić-Baroni preskočila prvu prepreku u Charlestonu, u drugom kolu "repriza" protiv Šafarove
Foto: Maja Giljanović

Iskusna hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Charlestonu porazivši Rominu Oprandi iz Švicarske u tri seta...

Treća hrvatska tenisačica po renkingu, Mirjana Lučić-Baroni (100.) pobjedom je započela svoj nastup na 795.707 dolara vrijednom WTA turniru u Charlestonu koji se održava na zelenoj zemlji. 31-godišnja Makaranka u prvom je kolu porazila Rominu Oprandi 4:6, 6:1, 6:3.

Ovom pobjedom Lučić-Baroni obranila je sve lanjske bodove. Tada je prošla kvalifikacije i prvo kolo glavnog turnira prije nego što je u drugom izgubila od Lucie Šafarove.

Zanimljivo, i ove će godine u drugom kolu igrati protiv iste suparnice. Čehinja je postavljena za šestu nositeljicu, a u prvom je kolu bila slobodna.

U prvom susretu s Oprandi, 52. tenisačicom svijeta, Lučić-Baroni izgubila je prvi set, ali je sa 6:1 u drugom izborila odlučujući set.

U njemu je dvaput oduzela servis svojoj suparnici - kod 2:2 i kod 5:3. Pritom je kod 3:2 anulirala jedinu break loptu Oprandi u toj dionici. Meč je trajao jedan sat i 51 minutu.

WTA Charleston, 1. kolo:
Lučić-Baroni (Hrvatska) - Oprandi (Švicarska) 4:6, 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac02.04.2013. u 21:36
    ajde možda joj se posloži protiv Safarove,makar bilo bi izglednije da je tvrda podloga,na zemlji teško..
    teniosac