Rukomet

Onesta u problemima uoči dvostrukog programa s Norveškom

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.04.2013.
Onesta u problemima uoči dvostrukog programa s Norveškom
Foto: Davor Sajko

Francuska i Norveška u sklopu kvalifikacija za Euro 2014 odigrat će u srijedu prvi od dva međusobna susreta koji su na rasporedu ovoga tjedna. Obje su reprezentacije u dosadašnjem dijelu kvalifikacija osvojile maksimalan broj bodova, a francuska je vrsta na gostovanje u Stavanger otputovala prilično oslabljena...

Guillaume Gille od reprezentativnog se dresa oprostio nakon Londona, isto su u siječnju učinili Dinart i Karaboue, a zbog ozljeda Bertrand Gille, Barachet i Guigou nisu niti zaradili poziv izbornika. Uoči ovih reprezentativnih obaveza probleme su osjećali i Kentin Mahé, odnosno Bosquet, no potonji će se večeras ipak naći u konkurenciji za nastup.

U njoj međutim neće biti Samuela Honrubije i Valentina Portea koji su se prvotno našli na popisu 20-orice igrača. Član Paris Saint Germaina jedan je od četvorice igrača kojima nije skinuta ranije određena suspenzija od šest utakmica kao posljedica afere klađenja. 23-godišnji Porte posljednji je koji zbog ozljede mora izostati iz ovog dvostrukog dvoboja s Norvežanima.

Onesta je tako za večerašnje gostovanje na listu 16 igrača uvrstio vratare Omeyera i Dumoulina, kapetana Fernandeza, a priliku da zaigraju imat će i Anić, Narcisse, Joli, Nyokas, Karabatić, Grébille, Accambray, Abalo, Sorhaindo, debitant Hugo Descat te već spomenuti Bosquet, odnosno Detrez i Bingo. Drugi debitant, vratar Dunkerquea Vincent Gérard ovaj će prvi susret odgledati s tribine.

Izostanci, ali posebno oproštaj Dinarta za posljedicu ima i promjene u obrambenoj liniji i taktici pa će tako od današnjeg dvoboja centralni defenzivni dvojaca činiti Karabatić i pivot Sorhaindo. Stanje unutar svog kadra Onesta je kratko prokomentirao: "Dojam je da nismo spremni, a vezano za promjene koje smo morali učiniti. Postoji mogućnost da izgubimo kontrolu za vrijeme utakmice."

Izbornik Norveške Robert Hedin na svoj je popis uvrstio 19 igrača, a 16-orica koje će večeras u 19.10 poslati na teren su: Barthold, Björnsen, Dahl, Erevik, Gullerud, Lie Hansen, Hippe, Kristensen, Lund, Mamelund, Myrhol, O'Sullivan, Rambo, Reinkind, Tönnesen i Westby. Svojoj prilici u uzvratu nadat će se Tovas, Hykkerud i Putans.

Drugi dvoboj ove dvije vrste na rasporedu je u subotu u Nancyju s početkom u 18:30. Osim Norveške i Francuske u skupini 3 nalaze se još i Litva i Turska koje se tek trebaju izboriti za svoje prve bodove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 17:38
    Ovaj ljevoruki šuter Barachet je stvarno precijenjen igrač,njega je izbacio kolektiv i nažalost po nas najbolja i najtrofejnija rukometna reprezentacija ikada!!
    Obrisan korisnik
  • nido03.04.2013. u 14:23
    Ajde da vidimo malo kod vas smjenu generacija i sirinu kadra???
    nido
  • ALGHAZANTH03.04.2013. u 12:04
    Mogli bi Norvežani puknuti Francuze bez beda.
    ALGHAZANTH