Tenis

Šafarova komplicirala, ali ipak glatko slavila protiv Lučić-Baroni

Vedran Babić • srijeda, 03.04.2013.
Šafarova komplicirala, ali ipak glatko slavila protiv Lučić-Baroni
Foto: Maja Giljanović

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni završila je svoj nastup na WTA turniru u Charlestonu. U dvoboju drugog kola poražena je od favorizirane šeste nositeljice Lucie Šafarove u dva seta...

Nakon pobjede nad Rominom Oprandi u prvom kolu, Mirjana Lučić-Baroni dobila je priliku za revanš protiv Lucie Šafarove, koja ju je lani baš u drugom kolu Charlestona deklasirala sa 6:2, 6:0 (u međuvremenu je Čehinja slavila i na ovogodišnjem Australian Openu).

No sve je ostalo samo na nadanjima i željama. Šafarova je upisala novu pobjedu, doduše ne baš tako uvjerljivu (7:5, 6:1).

31-godišnja Makaranka očajno je krenula u meč i brzo se našla u golemom zaostatku od 4:0. No hrabrom i borbenom igrom uspjela se vratiti u igru i izjednačiti na 5:5. Šafarova je dvaput servirala za set, oba puta bezuspješno (5:2 i 5:4). U egalu je Lučić-Baroni ponovno posrnula na svom početnom udarcu, a treću priliku za prvi set šesta nositeljica nije propustila realizirati.

I u drugom je setu lanjska finalistica Charlestona odjurila na 4:0, no ovaj put nije dopustila kompliciranje situacije. Lučić-Baroni se borila koliko je mogla, no bilo je teško za očekivati da će i u drugom setu nadoknaditi zaostatak od 4:0. Do kraja je Šafarova napravila i treći break za konačnih 7:5, 6:1.

U meču koji je trajao jedan sat i 20 minuta Lučić-Baroni napravila je čak 31 neprisiljenu pogrešku, a Šafarova samo deset. Omjer izravnih poena poslije prvog je seta bio 13-6 u korist hrvatske predstavnice, a na kraju meča izjednačen (16-16).

Lučić-Baroni imala je skromnih 49% prvog servisa. Kada ga je ubacila, osvojila je 64% poena, dok je u igri na drugom servisu bila prilično slaba (28%). Zabila je dva asa i napravila četiri dvostruke pogreške.

26-godišnja Čehinja u trećem će kolu igrati protiv Sorane Cirstee.

WTA Charleston, 2. kolo:
Lučić-Baroni (Hrvatska) - Šafarova (Češka, 6) 5:7, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!