Rukomet

Lokosice slavile u Zelini, Samobor bez mogućnosti protiv Podravke

Jelena Bagarić • srijeda, 03.04.2013.
Lokosice slavile u Zelini, Samobor bez mogućnosti protiv Podravke
Foto: Davor Sajko

Jak tempo ima šest klubova koji se natječu u Ligi za prvaka. Sistem srijeda - subota vrlo je naporan ali od šest najboljih hrvatskih klubova očekuje da se takac tempo mogu izdržati. Treće kolo donijelo je prve bodove Lokomotivi koja je slavila u Zelini, te Sesvetama koje su nadjačale Trešnjevku. Podravka je bez većih problema došla do pobjede nas Samoborom.

Zelina - Lokomotiva 30:33 (17:16)

Nisu lako Lokosice izborile svoje prve bodove u Ligi za prvaka. Na gostovanju kod pobjednika regularnog dijela sezone slavile su s tri pogotka više, ali ta prednost došla je tek sredinom drugog dijela.

Već od samog početka bilo je jasno da će ovo biti jedna vrlo neizvjesna utakmica. U prvih 30 minuta niti jedna ekipa nije se uspjela odvojiti na veću rezultatsku prednost. Jedino je Zelina u 24. minuti prvi puta u susretu uspjela trima uzastopnim pogocima doći do rezultata 13:11. No, ubrzo su i to izgubile te je ponovo rezultat bio izjednačen. U 29. minuti povele su Lokosice preko Ivane Milić, no dvama pocodima Ane Galić Zelina odlazi na odmor s pogotkom prednosti.

U nastavak su bolje krenule domaće, Knježević je dvama brzim pogocima dovela Zelinu na plus tri. U 34. minuti pri rezultatu 20:17 kreće serija Lokomotive, točnije Maje Kožnjak koja s dva uzastopna pogotka smanjuje prednost na samo jedan razlike. Uključila se i Božović pogodivši za 21:20, a Kožnjak je dovršila posao i donijela egal. No, niti tu Lokosice ne staju već postižu još četiri vezana pogotka koja im donose prvi veću prednost u susretu u 45. minuti.

Do kraja rukometašice Zeline nisu uspjele ugroziti prednost Lokosica koje su mirno privele susret kraju. Maja Kožnjak i Ivana Božović postigle su po devet pogodaka, a Dubravka Bukovina obranila je 11 lopti. U redovima Zeline istakle su se Renata Knježević s postignutih deset pogodaka te Ivana Petković koja je dodala još osam.

Fantasyland Samobor - Podravka Vegeta 24:35 (11:18)

Iako su priželjkivale iznenađenje, rukometašice Samobora nisu ga uspjele prirediti. Podravka Vegeta uvjerljivo je slavila na gostovanju kod Samobora koji je u velikom uzletu. Iako su poražene u ovom susretu, ova utakmica sigurno je bila dobra priprema za polufinalnu utakmicu Challenge kupa koja se igra za vikend.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Kokice se u 16. minuti odvajaju na tri pogotka prednosti. Samoborke su pokušavale održati tu razliku, međutim u zadnjih deset minuta prvog dijela Podravkin "stroj" neumoljivo je zabijao pogotke. Niti u drugom dijelu samoborske Lavice nisu uspjele preokrenuti rezultat, već je prednost Podravke iz minute u minutu rasla iako su na terenu bile mlađe djevojke koje imaju manju minutažu.

Najbolje pojedinke u sastavu Podravke bile su Sanja Damnjanović s devet, te Žana Čović sa šest postignutih pogodaka. Tea Golubić bila je prvi strijelac kod Samobora sa sedam pogodaka dok je još pet dodala Ivana Lovrić.

Sesvete Agroproteinka - Trešnjevka 31:28 (17:12)

Iako se na prvi pogled čini da su Sesvete i Trešnjevka odigrale na neizvjesnu utakmicu, tako ustvari nije bilo. Od samog početka je ovo bila jednosmjerna utakmica u kojoj su Sesvećanke tražile svoje prve bodove u Ligi za prvaka. Budući da su ostvarile pobjedu, te da su Lokosice bile bolje od Zeline, Trešnjevka je jedina ekipa koja na svom kontu nema niti jedan bod.

O neizvjesnosti ove utakmice možda se moglo govoriti u 12. minuti kada je Jelena Kajfež pogodila za 6:5, no Sesvećanke su brzo vratile veću prednost na svoju stranu. Zadnja trećina prvog dijela bila je kobna za Trešnjevku jer su Sesvećanke vrlo lako dolazile do pogodaka te svoju prednost povećale na pet pogodaka. U nastavku se Trešnjevka približila zabivši tri uzastopna pogotka na samom startu, ali više od toga nisu uspjele. Sesvećanke su sigurno održavale prednost te stigle do prve pobjede.

Lana Franković postigla je sedam pogodaka za Sesvete, dok su po šest dodale Nemaškalo i Pavlek. Dobro je branila vratarka Marija Karaula koja je skupila 12 obrana. Kod Trešnjevke istakla se Josipa Tomić koja je bila stopostotna sa sedam pogodaka. Valja još spomenuti i Anu Zovko koja je upisala šest pogodaka te vratarku Janju Golubić s obranjenih 11 udaraca.

1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zelina30:33Lokomotiva
Samobor24:35Podravka Vegeta
Sesvete31:28Trešnjevka
1Podravka Vegeta 9308:213+9518
2Lokomotiva 9249:247+210
3Samobor 9215:237-229
4Sesvete 9244:272-288
5Zelina 9241:235+66
6Trešnjevka 9214:267-533

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!