Rukomet

Mocsai: "Moramo naći načina da zaustavimo hrvatske divove"

Ivana Strahija • četvrtak, 04.04.2013.
Mocsai: "Moramo naći načina da zaustavimo hrvatske divove"
Foto: Kristijan Komarica

Za Hrvate i Mađare u četvrtak navečer nastavlja se ciklus kvalifikacija za europsku smotru, koja će se igrati 2014. godine. Obje su momčadi do sada odradile vrlo dobar posao i u prva dva kola upisali po dvije pobjede.

Hrvati su tako nadigrali Slovake s 25:21 i Latvijce s 30:23, a Mađari su protiv Latvijaca imali 32:25, dok su protiv Slovaka odigrali 28:24. Zbog više postignutih pogodaka Mađari su prvi na tablici kvalifikacije grupe 4, a Kauboji se nadaju to dakako promijeniti u dva susreta koja slijede protiv momčadi Lajosa Mocsaija.

I dok je hrvatska strana unatoč optimizmu vrlo svjesna da je mađarska reprezentativna vrsta opasni protivnik, statistika kaže da problema ne bi trebalo biti. Povijest susreta Hrvata i Mađara kaže da su od 14 međusobnih utakmica Hrvati pobijedili 10 puta, dvaput je rezultat završio u egalu, a svega dvaput su Mađari pobijedili. Posljednji su susret protivnici odradili na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, Hrvatska je pobijedila s 30:21.

Mađarski popis

Vratari: Mikler Roland (Szeged), Tatai Péter (Szeged), Pallag Péter (Csurgó)
Desna krila: Harsányi Gergely (Tatabánya), Szalafai Gábor (Gyöngyös)
Desni vanjski: Ancsin Gábor (Szeged), Mocsai Tamás (Hannover), Nagy László (Veszprém)
Srednji vanjski: Császár Gábor (Veszprém), Lele Ákos (Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque)
Pivoti: Zubai Szabolcs (Szeged), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)
Lijevi vanjski: Ilyés Ferenc (Plock), Putics Barna (Gummersbach)
Lijeva krila: Törő Szabolcs (Tatabánya), Vadkerti Attila (Szeged)

U Veszprem Areni se Mađari ipak nadaju uspjehu, a izbornik Mocsai kaže: "Moramo naći načina da zaustavimo hrvatske divove." Mađarski stručnjak misli doslovno, jer kako kaže, već treća odlična generacija hrvatskih rukometaša kao da je selekcionirana s visinom od preko 200 centimetara, ali i u prenesenom značenju, pošto Hrvatsku smatra jednom od tri najbolje svjetske reprezentacije.

"Hrvati su svima babaroge i ne vjerujem da ima reprezentacije koja ih se ne boji", dodao je tome Mocsai. "No, svi smo umorni od neprestanih reprezentativnih smotri i Lige prvaka. Naša je prednost domaći parket u Veszpremu i fenomenalna publika koja će nas sigurno nositi punih 60 minuta."

Mocsaijev popis bogatiji je za jedno važno ime, lijevog vanjskog Ferenca Ilyésa, inače igrača Wisle Plock, koji je zbog ozljede propustio svjetsku smotru. U mjesecima nakon operacije Ilyes se odlično oporavio i u sjajnoj je formi.

"Hrvati su izuzetno težak protivnik", kazao je Ilyes Nemezeti Sportu. "Nama je s njima cilj odigrati dobro, a na bodove računati u još dva preostala susreta. Naravno da se ne predajemo unaprijed, imamo odličnu obranu, sjajne vratare i naravno publiku u Veszpremu."

Statistika i povijest su na strani Hrvatske: "Posljednji smo puta protiv Hrvatske slavili pred četiri i pol godine, baš u Veszpremu, a to je dobar znak, zar ne?" , zaključuje 31-godišnjak.

Kvalifikacije za EP 2014., grupa 4., 3. kolo
Mađarska - Hrvatska, Veszprem 20.25 sati

Reprezentacija - Općenite utakmice

04.01.2020.
Hrvatska16:14 **Mađarska
06.04.2013.
Hrvatska30:26Mađarska
04.04.2013.
Mađarska20:18Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crovitlaci04.04.2013. u 17:58
    Prve dvije momčadi iz svake skupine idu izravno na EP, a iz 7 skupina najbolji trećeplasirani također ide na EP.Tako da su ove utakmice s Mađarima skoro totalno nebitne, jer i jedni i drugi nakon 2 kola imamo 2 pobjede.
    crovitlaci
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 14:03
    jel 1 i 2 u grupi idu izravno na EP ili samo 1 a 2 igra dodatne kvalif.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 13:40
    bit će vrhunska tekma! vjerujem u naše dečke ali ako i izgube nije bitno....jer ionako smo mi i mađari 99,9999% sigurni za EP u danskoj. neka goluža isproba mlađe dečke...špelića npr!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 13:19
    Naći ćete način, ne ! :D
    Obrisan korisnik