Košarka

Teletović: "Dosta je igrača iz Europe koji se nisu naigrali u prvoj NBA sezoni"

Mišo Gulić • četvrtak, 04.04.2013.
Teletović: "Dosta je igrača iz Europe koji se nisu naigrali u prvoj NBA sezoni"
Foto: EPA

Prva NBA sezona za najboljeg bosansko-hercegovačkog košarkaša Mirzu Teletovića se baš i ne može nazvati najuspješnijom, no on je i dalje ustrajan da se dokaže na najvećoj svjetskoj košarkaškoj sceni.

Teletović je u NBA zakoračio u dresu Brooklyn Netsa, ali unatoč optimističnim očekivanjima, nije se baš naigrao do sada, bez obzira na to što je u međuvremenu došlo i do promjene na trenerskoj poziciji.

Bosansko-hercegovački košarkaš niti ne pomišlja povratak u Europu, jer uvjeren je da će mu se rad i strpljenje isplatiti, baš kao i Draženu Petroviću, kojeg je uzeo kao primjer igrača koji je na mala vrata ušao u legendu: "U Europu se ne vraćam. To se neće dogoditi, jer želim se dokazati u NBA ligi."

"Dosta se igrača iz Europe nije naigralo u svojoj prvoj NBA sezoni, a baš u mom klubu je umirovljen dres Dražena Petrovića koji se također nije naigrao u premijernoj sezoni."

"Moram se znati nositi i s takvim stvarima, trebam biti strpljiv i učiti na greškama te biti spreman uskočiti u svakom trenutku", naglasio je Teletović.

U Netsima ga se koristi isključivo na poziciji "četvorke", iako priznaje da bi volio zaigrati i kao krilo: "Još uvijek nisam dobio priliku igrati na 'trojci', ali smatram da mogu igrati obje pozicije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 09:46
    dobro je da dečko ima moral ali...niti da dobije šansu tj više minuta nitko pa ni on ne moze jamčiti da bi nj igra bila takva da bi tu šansu opravdao...NBA svaki dan praktički "rodi" novog domaćeg igrača koji je fantastičan pa ni oni ne prodju svi...meni je Mirza drag igrač ali sumnjam da će tu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 09:44
    Koliko ga ja pamtim on je prije svega šuter. I to odličan. A gurati ga pod koš nije dobra opcija za ekipu.On je velik i jak ali nije za prljave poslove pod košem. Ako ovi neznaju koga su draftirali onda je to njihov problem. A i njegov. Uglavnom sretno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2013. u 02:43
    teletovic je u europi bio u top 3 igraca i ja smatram da moze uspjeti u NBA-ju, samo mu se moraju poklopiti neke stvari...ili novi trener, ili nova momcad, ili necija ozljeda pa da dobije pravu priliku...mirza sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 23:15
    air ball meštar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 21:40
    tko ga je gledao u Europi zna kakav je on igrač. mozda nekim tradeom dodje u tim gdje ce ga stavit na pravu poziciju, jer je jebeni suter. btw bosna ima nba igrača, a hrvatska ne. hvala danko radiću!
    Obrisan korisnik