Rukomet

Vori: "Prvi smo u skupini i uživamo u tome"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 06.04.2013.
Vori: "Prvi smo u skupini i uživamo u tome"
Foto: Davor Sajko

Nakon pune četiri godine izbivanja Kauboji su se vratili u zagrebačku Arenu na najbolji mogući način, pobjedom nad Mađarskom i osiguranim mjestom na Europskom prvenstvu koje će se 2014. održati u Danskoj. Nakon pobjede zadovoljni pokazanime i ostvarenim bili su kako hrvatski kapetan Igor Vori tako i njegov klupski te reprezentativni suigrač Blaženko Lacković.

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon poraza u Veszpremu s dva pogotka razlike u zagrebačkoj je Areni pokazala što sve to točno zna i umije te je pred domaćom, glasnom publikom upisala uvjerljivu pobjedu 30:26, vrijednu prve pozicije u skupini 4 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Danskoj.

"Trenutno smo prvi u skupini, ali mislim da smo protiv Slovačke favoriti i da bi obje preostale utakmice trebali riješiti s četiri boda i ići kao prvi u grupi na Europsko prvenstvo", dodao je Vori.

Kapetan Kauboja Igor Vori netom nakon slavlja nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo onime što je reprezentacija Hrvatske pokazala na terenu: "Bilo je fenomenalno, odlično. Pobijedili smo u jednoj prekrasnoj atmosferi, ovo je bilo prvi puta nakon 2009. da sam se vratio u ovu dvoranu, osim što sam s Hamburgom bio ovdje", započeo je Hrvat te nastavio: "Čestitam svim suigračima na ovih sedam dana, no nažalost za neke nije završilo dobro. Tu mislim na Gojuna i Bičanića za koje se nadam da će se što prije oporaviti i vratiti u svoje klubove."

Osvrnuo se potom hrvatski kapetan i na razliku između prvog dvoboja s Mađarima odigranog u Veszpremu te ovoga večeras u zagrebačkoj Areni: "U odnosu na prvu utakmicu oni nisu imali kriterij da lupaju, to je jedina razlika. Mi smo znali da smo mi bolji i kvalitetniji od njih i bili smo to u jednom segmentu i u prvoj utakmici, ali jednostavno je ispalo kako je ispalo. Sad se vaditi na suce nema smisla, naime, oni su Mađarima dozvolili onakvu igru, nama ne. Mi smo ih ovdje pobijedili s četiri razlike i prvi smo u skupini i uživamo u tome."

Riječ, dvije o samom susretu i njegovu tijeku kazao je i Vorijev klupski kolega Blaženko Lacković: "Nakon prvog dijela gdje smo odigrali jako dobro, ušli agresivno, 6-0 igrali na visokoj razini, u napadu bili svježi i pokretljivi i gdje se vidjelo da je kvaliteta definitivno na našoj strani, u drugom smo poluvremenu bili već malo umorniji, a nismo imali mnogo izmjena zbog povreda naših igrača tako da se osjetio pad tempa i osjetilo se da ti jedan na jedan trenuci nisu bili na našoj strani."

Osim ozlijeđenih Gojuna i Bičanića u hrvatskim su redovima zasigurno nedostajali i Čupić, Štrlek...: "Sigurno je da su i oni dio ekipe i kada igrača takve klase nema sa nama da se to malo i osjeti u smislu toga da nema izmjena pa smo možda malo umorniji. No, sve u svemu imamo kvalitetu i širinu i naravno očekujemo daljnje pobjede", izjavio je Blaž Lacković.

"Previše smo dobra ekipa te smo na kraju uz Mirka Alilovića koji je danas bio fenomenalan osigurali to prvo mjesto u skupini. Međutim, to prvo mjesto je trenutno jer sada u lipnju trebamo pobijediti u oba susreta, potvrditi tu prvu poziciju te krenuti u siječnju sljedeće godine na Europsko prvenstvo", kazao je nakon susreta Lac.

Nakon četiri godine i poraza od Francuza na Svjetskome prvenstvu hrvatski su se reprezentativci vratili u Zagreb što je za njih bio posebna osjećaj: "Arena je sama po sebi predivna, a kada se napuni našim navijačima stvarno je gušt igrati ovdje. Večeras su s nama bili svih 60 minuta, bili su glasni te se nadam da ćemo češće igrati ovdje, ali i u cijeloj Hrvatskoj."

Prvo mjesto u skupini 4 je osigurano, kao i plasman na Euro 2014., sada u lipnju slijede dva preostala kvalifikacijska dvoboja u kojima Hrvatska slovi kao favorit: "Smatram da jesmo sada odradili dobar dio posla, no pred nama je još dva mjeseca sezone prije dvoboja u šestom mjesecu te se nadam da ćemo tada bili svi na okupu i zdravi, a to uključuje i one igrače koji danas nisu bili tu. Nadam se da će se oni vratiti, da ćemo riješiti te dvije utakmice i otisnuti se na Euro, a kada ono dođe pričat ćemo o njemu", zaključio je Lacković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 23:01
    Usporedba Makedonaca i Mađara je išla na ono tvoje...nije bitan pojedinac nego sistem...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 21:50
    Nisam ni rekao da su Makedonci isti bez Lazarova,ali u odnosu na Ugare,njima je Kiro skoro jedini pažnje vrijedan igrač.Uloga Nagya u odnosu na Lazarova je mnogo,mnogo manja jer Mađari imaju puno bolji ostatak ekipe od Makedonije!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 21:35
    Hoćeš reći da su Makedonci bez Lazarova jednako dobra ekipa? To je jedan strašan kolektiv...Lazarov im čini mooožda 5-10% razlike :-) ...U kojim kompletnim sastavima? Mislim da smo masu bolji od Mađara u kojem god sastavu i zato me iritira ovo glorificiranje tipa: juuuupi idemo na Europsko?!... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak06.04.2013. u 21:28
    Sad opusteno u nastavak natjecanja
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 21:28
    Ne gledaju se igrači pojednično već kao sistem i kolektiv,više nama fale ova 3 a i Bičanić kao četvrti,a još bi se moglo reći za Balića koji je isto godište kao i Nagy,a zauvijek je završio svoju reprezentativnu karijeru!U kompletnim sastavima mi smo minimum 5 razlike bolji od Ugara!!
    Obrisan korisnik