Košarka

Radoševićeva momčad jača od Stipčevićeve

Ivor Krapac • subota, 06.04.2013.
Radoševićeva momčad jača od Stipčevićeve
Foto: Davor Sajko

Prva utakmica 26. kola talijanskog košarkaškog prvenstva, odigrana u subotu u Milanu, donijela je sudar momčadi za koje nastupaju hrvatski košarkaši i reprezentativni kandidati. Leon Radošević i njegov Emporio Armani slavili su pobjedu nad Scavolinijem iz Pesara, u čijem dresu igra Rok Stipčević...

Milanski Emporio Armani proslavio je očekivanu domaću pobjedu u 26. kolu talijanskog prvenstva. Momčad koju vodi Sergio Scariolo je s 93:65 nadigrala gostujući Scavolini iz Pesara, u ogledu klubova iz gornje i donje polovice ljestvice.

Armani sada ima omjer 16-10 i poslije nekompletnog 26. kola drži četvrto mjesto. Scavolini je na pretposljednjoj, 15. poziciji, s osam pobjeda i 18 poraza u dosadašnjem tijeku prvenstva.

U dolasku do visoke pobjede, Leon Radošević je za 12 minuta na parketu imao devet poena i dva skoka, uz 4/6 za dvicu i 1/1 iz slobodnih bacanja. U ogledu s momčadi u kojoj je započeo sezonu, Rok Stipčević ubilježio je samo dva poena za Scavolini, dodajući i četiri skoka. Šut iz igre bio mu je 1/9, 1/6 za dvicu i 0/3 za tricu.

Scariolova momčad imala je četvoricu dvoznamenkastih strijelaca. Alessandro Gentile završio je s 14 poena, Ioannis Bourousis s 13 poena i 12 skokova, a Nicolo Melli i Malik Hairston s po 12 poena, Melli i sa šest skokova.

Daniele Cavaliero je sa 17 poena vodio Scavolini. Andrea Crosariol pridružio se sa 16 poena i šest skokova, a Amerikanac Antwain Barbour, prošlosezonski član Cibone, s 15 poena i pet skokova.

Legabasket, 26. kolo:
EA7 Emporio Armani Milano - Scavolini Banca Marche Pesaro 93:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!