Košarka

Široki pregazio Bosnu, treći poraz Čapljine

Ivana Karačić • nedjelja, 07.04.2013.
Široki pregazio Bosnu, treći poraz Čapljine
Foto: Ivana Karačić

Treće kolo Lige za prvaka u BiH donijelo je obračun nekadašnjih velikih rivala za naslov prvaka Bosne i Širokog. Za razliku od prošlih vremena danas je to susret neravnopravnih suparnika. Od Bosne je ostalo samo ime, dok Široki s vlastitim igračkim kadrom nastavlja hod prema obrani naslova. U Skenderiji je bilo 73:49 za Široki. I Igokea je bila uvjerljiva protiv Radnika iz Bijeljine. Pobijedila je 100:70. Čapljina je upisala treći poraz. Ovaj put izgubila je na domaćem parketu od Mladosti 71:84.

U tjednu u kojem je Široki obilježio 39. rođendan, a Bosna 20-tu obljetnicu osvajanja naslova europskog prvaka, više razloga za slavlje imali su Hercegovci u Skenderiji. Široki je ušao u utakmicu vrlo ozbiljno i opravdao ulogu favorita. Već za prvih 20 minuta igre pobjednik je bio poznat. Široki je vodio 43:23. U nastavku je trener Damir Vujanović pružio priliku za igru svim igračima, no i dalje nije bilo popuštanja u obrani.

Širokobriježani su u Sarajevu primili samo 49 poena, što jasno govori o pristupu igrača. U napadu su pak nezadrživi bili Rashaun Freeman sa 17 poena i 12 skokova, Željko Šakić sa 16 poena i tri skoka i kapetan Josip Bilinovac s 13 poena i dva skoka. Devet skokova imao je i Robert Rikić, koji se pobrinuo za skakačku dominaciju Širokog. Kod Bosne je najzapaženiji bio Ramo Rizvić s deset poena i pet skokova.

Aktualni prvak BiH jedini nakon tri odigrana kola ima sve tri pobjede. Mladost iz Mrkonjić Grada uhvatila je drugu pobjedu u Čapljini. Čapljinci su se dobro držali prvo poluvrijeme kad su i vodili 39:36. No, u nastavku su jednostavno posustali, što su gosti iskoristili, preokrenuli rezultat i pobijedili. Kod Mladosti je najbolji bio Draško Knežević 28 poena i šest skokova. Kod Čapljine se istaknuo Nemanja Kovačević s 22 poena i pet skokova.

Pobjednik ligaškog dijela ABA lige Igokea je nakon poraza od Širokog uvjerljivo pobijedila Radnik iz Bijeljine. Igokeini igrači postigli su ravno 100 poena, a već u prvih deset minuta igre imali su 16 poena viška. Nenad Šulović s 18 poena i četiri skoka bio je najbolji igrač domaćina, dok je kod Radnika Filip Goranović upisao double - double 14 poena i 12 skokova. Četvrto kolo igra se u utorak i srijedu.

Liga za prvaka BiH, 3. kolo:
Igokea - Radnik BN Basket 100:70
Bosna ASA BHT - Široki WWin 49:73
Čapljina Lasta - Mladost 71:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Carobnjak07.04.2013. u 16:09
    Bravo Siroki , opusteno u sljedecu utakmicu!
    Carobnjak