Nogomet

Eduardo asistent za pobjedu u derbiju: "Opet smo pokazali da smo najbolji"

Borna Rupnik • nedjelja, 07.04.2013.
Eduardo asistent za pobjedu u derbiju: "Opet smo pokazali da smo najbolji"
Foto: Kristijan Komarica

Šahtar iz Donecka nastavlja marširati prema naslovu prvaka Ukrajine. U nedjelju navečer pao je i najveći rival, Dynamo iz Kijeva, uz važnu ulogu Eduarda da Silve...

Dynamo iz Kijeva nije uspio na svom terenu usporiti Šahtarov pohod na novu titulu. Do 22 pobjede u 23 utakmice momčad iz Donecka stigla je rezultatom 2:1, premda su Kijevljani uspjeli rano povesti.

Eduardo: "Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji. Opet smo pokazali da smo najbolji u Ukrajini. Utakmice protiv Dynama uvijek su prave bitke s brojnim kartonima i važno nam je bilo izvući dobar rezultat. Mhitarjan je pokazao da je maksimalno spreman, a vrlo je talentiran. Bit će još bolji, ima potencijala".

Strijelac je u desetoj minuti bio Jarmolenko, no Danilo je krajem prvog poluvremena poslao loptu u vlastitu mrežu za izjednačenje.

Igrala se 75. minuta kada je Eduardo da Silva - koji je igrao od prve minute te izašao u sudačkoj nadoknadi - asistirao sjajnom Armencu Mhitarjanu za pobjedonosni pogodak.

Kapetan Šahtara Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, kao i Domagoj Vida za Dynamo. Niko Kranjčar zbog ozljede nije konkurirao za nastup.

Šahtar na tablici vodi sa 66 osvojenih bodova, ispred Metalista iz Harkiva s 49 te Dynama koji ima 47 i Dnipra s 45 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis08.04.2013. u 02:36
    šahtar gazi kao münchen. ove sezone ćemo imati dosta reprezentativaca koji će osvojiti prvenstvene naslove sa svojim klubovima.
    cameosis
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 01:17
    dobar eduardo a ovaj mali armenac prava vatra!!
    Obrisan korisnik