Tenis

Đoković, Rosol, Berlocq i Raonic junaci svojih nacija u četvrtfinalu Davis Cupa

Vedran Babić • nedjelja, 07.04.2013.
Đoković, Rosol, Berlocq i Raonic junaci svojih nacija u četvrtfinalu Davis Cupa
Foto: EPA

Reprezentacije Češke, Argentine, Srbije i Kanade plasirale su se u polufinale Svjetske skupine Davis Cupa. Pobjedu je braniteljima naslova donio Lukaš Rosol, Argentinu je dalje odveo Carlos Berlocq, a Srbiju Novak Đoković. Milos Raonic poveo je Kanadu u prvo polufinale u povijesti...

Prvi su se u polufinale plasirali lanjski osvajači, Česi, koji su dokazali da mogu i bez svog glavnog aduta Tomaša Berdycha. Barem protiv reprezentacije kalibra Kazahstana. U posljednji dan ušlo se s prednošću Češke 2-1, a odlučujući treći bod gostima je u Astani donio Lukaš Rosol.

Čovjek koji je na lanjskom Wimbledonu šokirao Rafaela Nadala u petak je slavio protiv Andreja Golubeva, a u nedjelju protiv Jevgenija Koroljeva. Bilo je 7:6 (5), 6:7 (2), 7:6 (5), 6:2 poslije više od tri i pol sata igre. Peti meč se nije igrao.

Ovom pobjedom Češka će postati broj jedan na novoj ITF ljestvici reprezentacija Davis Cupa.

"Nikada nisam imao osjećaj osvajanja dvaju bodova za svoju reprezentaciju u jednom vikendu Davis Cupa. Tomašu je to uspjelo i sada znam kako mu je bilo", kazao je poslije velike pobjede Rosol.

U polufinalu će Češka na svom terenu dočekati Argentinu, koju je u lanjskom polufinalu porazila u Buenos Airesu. Gaučosi su u svom glavnom gradu s 3-2 bili bolji od Francuza.

Goste je u igru vratio Jo-Wilfried Tsonga laganom pobjedom nad Juanom Monacom (6:3, 6:3, 6:0), no za radost bučnih domaćih navijača pobrinuo se Carlos Berlocq porazivši Gillesa Simona 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

Među posljednje četiri reprezentacije plasirala se i Srbija došavši do trećeg boda u Boiseu protiv SAD-a. Prvi tenisač svijeta Novak Đoković potvrdio je fantastičnu pobjedu Ilija Bozoljca i Nenada Zimonjića u parovima i odveo svoju reprezentaciju dalje.

Sam Querrey pružao je otpor prva dva seta, no ne više od toga. Đoković je slavio 7:5, 6:7 (4), 6:1, 6:0 premda je u početku meča izvrnuo gležanj. Pokazalo se kasnije kako ta nezgoda nije imala utjecaja na njegovu igru.

U polufinalu Srbija čeka Kanadu, koja je s 3-1 bila bolja od Italije. Pobjedonosni bod domaćinu, kojemu je to prvi plasman u polufinale ikad, donio je njihov najbolji igrač Milos Raonic sa 6:4, 6:4, 3:6, 7:5 protiv Andreasa Seppija. Peti se meč nije igrao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 15:42
    Ajmo Češka opet osvojit Davis Cup
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 11:03
    Kada Đoković igra za Srbiju onda su 2pobjede već upisane,a junak je onaj koji donese 3pobjedu a u ovom slučaju su to Zimonjić/Bozoljac koji su pobjedili najbolji svjetski par braću Bryan i time kao što su Ančić/Ljubičić pobjedili braću vjerojatno osvojili DC
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 08:43
    "Đoković, Rosol i Berlocq junaci svojih nacija u četvrtfinalu Davis Cupa" ----------------------------------------------------------------------------------------------- Djelomice tocno. Vjerojatno Rosol i Berlocq da, ali Srbi su i prije pocetka meca sa USA ukljizili dvije pobijede na ime... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 01:58
    Evo,i Canada is in.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2013. u 23:43
    Covek sa planete Kripton! Novak Djokovic!
    Obrisan korisnik