Nogomet

Penava ususret Mejašima: "Najteže je igrati protiv ekipa koje se bore za ostanak"

Sportnet, Ivan Dominik • ponedjeljak, 08.04.2013.
Penava ususret Mejašima: "Najteže je igrati protiv ekipa koje se bore za ostanak"
Foto: Vedran Tolić

Futsal se u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi vratio na velika vrata, a nakon 19. kola odigranog preko vikenda, već u utorak je na rasporedu jubilarno 20. kolo najelitnijeg hrvatskog futsalskog natjecanja. Jedna od važnijih i središnjih utakmica bit će sraz Alumnusa, koji se bori za doigravanje, i Mejaša, koji želi opstanak u ligi, u Martinovki, koji Sportnet donosi uživo, prijenosom preko live streama u suradnji s Alumnusom i Meteora produkcijom te pod generalnim pokroviteljstvom Imperita. Utakmicu koja se igra u utorak u 20.45 sati najavio je i najbolji igrač i strijelac Studenata, Hrvoje Penava...

Hrvoje Penava ponajbolji je igrač te trenutno najbolji strijelac Alumnusa. Bez njega igra Studenata djeluje potpuno drugačije, a s njim u ekipi je momčad Miće Martića teško savladiva. Budući da Alumnusu u utorak navečer predstoji utakmica jubilarnog i okruglog 20. kola 1. HMNL, i to protiv Mejaša s kojima Zagrepčani u zadnje vrijeme imaju pozitivna iskustva, i Penava je optimistično najavio susret:

O ekipi Mejaša...

"Mejaši su mlada ekipa. Mislim da su ekipa kojoj ne treba nitko za izdvajanje. No, ako bih nekoga trebao spomenuti, to je onda sigurno Dean Banić, moj bivši suigrač iz reprezentacije. Njega jako cijenim i odličan je dečko."

Hrvoje Penava, kapetan Alumnusa

"U ovoj smo sezoni do prve gostujuće pobjede došli kod Mejaša, a to dovoljno govori o njima i nama. Nadam se da ćemo taj pobjednički niz nastaviti i ovaj utorak. Sigurno ne podcjenjujemo našeg suparnika. Posebno iz razloga što su u prošlom kolu pobijedili Petrinjčicu i maksimalno su ''nabrijani'' na našu utakmicu, jer žele dobar rezultat kako bi produžili nadu za ostankom u ligi. Zapravo je najteže igrati protiv ekipa koje se bore za ostanak, to smo iskusili na vlastitoj koži u prošloj sezoni", počeo je Penava.

Utorak 9. travnja bit će rezerviran za futsal i na Sportnetu, jer se dvoboj Alumnusa i Mejaša prenosi uživo iz dvorane Martinovke na portalu. Live stream Sportnet realizira u suradnji s Alumnusom i Meteora produkcijom, dok je generalni pokrovitelj prijenosa Imperito. Za potencijalne i sigurne gledatelje i pratitelje ove utakmice, igrač domaćina je nastavio riječima:

"Zapravo Alumnus pobjedom može udaljiti Mejaše od nade za ostankom u ligi. Za oba je kluba ova utakmica važna. Nama pobjeda treba za doigravanje. Učinit ćemo sve da dođemo do nje i to je jedino što nas zanima. Pripremit ćemo se jednako kao i za svaku utakmicu, bez obzira na pobjedu iz prvog dijela i njihovo stanje na prvenstvenoj tablici. svjesni smo da smo kvalitativno bolji od njih, ali nikoga ne podcjenjujemo, a posebno ne Mejaše, jer sam već rekao da je ovakve utakmice najteže igrati.".

Poraz na Murteru?

U 19. kolu 1. HMNL, koje je odigrano proteklog vikenda, Penavina momčad poražena je dosta uvjerljivo na Murteru, što ni samom igraču nije najbolje "sjelo": "Mislim da smo protiv Murtera, unatoč porazu, pokazali da smo momčad koja može do samog naslova prvaka. Ekipa koja stvori toliko šansi u jednoj utakmici sigurno se može nadati nečemu većem od 5. mjesta. Stoga se iskreno nadam da će nam se protiv Mejaša, Nacionala i Vrgorca vratiti sve propušteno", govorio je ponajbolji član Alumnusa.

O utakmici protiv Murtera nastavio je u negativnom tonu: "Nevjerojatno je koliko smo šansi zapucali protiv Murtera i koliko smo promašili. Prvi sam ja promašivao ''čuda''. Ne sjećam se da sam u toliko dobrih šansi ušao, a da sam istovremeno toliko dobrih šansi promašio. Smiješno mi je kad sad pogledam, zato jer ne mogu vjerovati da se barem jedna lopta slučajno nije našla iza vratara. Apsolutno moram pohvaliti vratara Marina Stojkića. Svaka mu čast, ponovno je dokazao da je jedan od najboljih vratar u ligi. To smo znali od samog početka, ali je sve samo potvrdio kroz utakmice. Da nije tako dobar dečko, vjerojatno bih ga negdje tražio i pogazio autom (smijeh). Nadam se da se neće naljutiti otočani, ali smatram da smo mi njima više poklonili pobjedu, nego što su to oni svojom igrom zaslužili."

Reprezentacija?

Za kraj se hrvatski napadač i hladnokrvni strijelac osvrnuo i na događanja reprezentacije u nedavno minuloj reprezentativnoj stanci: "Ostvarili smo ono po što smo došli i smatram da je to najvažnije. Dosta su se ljudi kritički osvrtali, ali zaista ne znam što se moglo očekivati protiv Španjolske, koja je po meni najbolja svjetska reprezentacija. Možda samo nisam očekivao tako uvjerljiv poraz. Zato smo u drugim utakmicama pokazali kvalitetu i zasluženo izborili dodatne kvalifikacije", rekao je i dodao o svom izborniku:

"Svaki izbornik ima neke svoje ciljeve i svoje igrače s kojima želi ostvariti taj cilj. Za vrijeme dok sam bio u reprezentaciji gospodin Mato Stanković je pokazao da mu ne "šmekam" kao igrač. On ima rezultate iza sebe i najuspješniji je hrvatski futsalski izbornik u povijesti. Ništa mu se ne može prigovoriti, samo mu treba "skinuti kapu" za četvrto mjesto na Europskom prvenstvu. Ja mogu samo nastaviti raditi i pokušati se nametnuti, a sve je drugo na izborniku.", objektivno je završio Penava.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!