Automoto

Lorenzo: "Drago mi je da se Valentino nakon dvije godine vratio ovako brz"

Igor Šestak • ponedjeljak, 08.04.2013.
Lorenzo: "Drago mi je da se Valentino nakon dvije godine vratio ovako brz"
Foto: EPA

Velikom nagradom Katara počela je nova sezona Svjetskog prvenstva u motociklizmu. Baš kao i prošle godine, pobjedu je odnio španjolac Jorge Lorenzo i s maksimalnim brojem osvojenih bodova krenuo u obranu naslova. Nakon utrke, Lorenzo je bio oduševljen svojim, ali i rezultatom momčadskog kolege Valentina Rossija, koji je utrku završio na drugoj poziciji. Na pobjedničkom postolju Yamahinom se dvojcu pridružio debitant Marc Marquez, koji je kasnije izjavio kako je na ovoj utrci mnogo naučio.

Aktualni svjetski prvak u motociklizmu, Španjolac Jorge Lorenzo otvorio je novu sezonu prvom startnom pozicijom i uvjerljivom pobjedom na stazi Losail u Kataru. Odlično je startao, obranio svoju vodeću poziciju pa do kraja utrke samo povećavao prednost. Ciljem je prošao šest sekundi prije drugoplasiranog.

"Vrlo sam sretan i vrlo ponosan na sebe i na momčad. Bio je ovo gotovo savršeni vikend za nas. U utrci smo bili vrlo snažni", izjavio je Lorenzo pa istaknuo dobar početak utrke: "Dobro sam startao i znao sam da će prvi krugovi biti najvažniji. Pritiskao sam i otvorio dvije do tri sekunde prednosti pred ostalima i to mi je omogućilo da do kraja utrke ostanem smiren."

Marquez: "Mislim da nikad nisam bio ovako nervozan"

Mladi Španjolac Marc Marquez u Kataru je odradio svoju prvu utrku u najjačoj klasi Svjetskog prvenstva i odmah stigao do prvog plasmana na pobjedničko postolje. "Na startu samo bio jako nervozan zbog debija. Mislim da nikad nisam bio tako nervozan. Bilo je sjajno boriti se na stazi s Danijem i Valentinom i mnogo sam naučio u ovoj utrci. Valentino je bio težak protivnik i ovoga me puta pobijedio", izjavio je nakon utrke 20-godišnji Marquez.

Odličan vikend za Yamahinu momčad zaokružio je Valentino Rossi osvajanjem drugog mjesta. "Za Yamahu je to odličan rezultat i sretan sam zbog Valentina. Prethodne dvije godine za njega nisu bile dobre i drago mi je što je ponovno pokazao da je vrlo brz i da je odličan motociklist", izjavio je Lorenzo.

Rossi je startao sa sedmog mjesta i odradio odličnu utrku u kojoj se postepeno probija kroz poredak i na kraju stigao do drugog mjesta ispred Hondinih aduta, Marca Marqueza i Danija Pedrose. "I više sam nego sretan", izjavio je Rossi i rekao kako mu je ovakav rasplet bio ostvarenje sna: "Maštao sam o tome da u prvoj utrci s Yamahom ponovno stignem do pobjedničkog postolja. To je bio moj cilj još od studenoga."

"Na kraju utrke imao sam odlično borbu s Marquezom i sretan sam što sam ju dobio. Yamaha je u prvoj utrci ostvarila dvostruku pobjedu, a moji navijači nakon dvije godine ponovno mogu biti sretni. Nije loše za početak", zaključio je Rossi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2013. u 00:11
    Aha...Lorenzo je sretan zbog momčadskog kolege...i onda je svizac zamotao čokoladu....
    Obrisan korisnik