Nogomet

Heynckes ususret Juventusu: "Pokušat ćemo pobijediti i u Torinu". Robben: "Dolazimo zabiti pogodak"

Ivan Dominik • utorak, 09.04.2013.
Heynckes ususret Juventusu: "Pokušat ćemo pobijediti i u Torinu". Robben: "Dolazimo zabiti pogodak"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči uzvrata u četvrtfinalu Lige prvaka, u kojem će se u Torinu sastati Juventus i Bayern, strateg njemačke momčadi Jupp Heynckes i njegov igrač Arjen Robben, ponudili su svoja razmišljanja i impresije prije dvoboja. Uz svojevrsnu najavu susreta, članovi bavarskog diva pohvalili su i dvije talijanske i Juventusove legende - Gianluigija Buffona i Andreu Pirla...

Na konferenciji za novinare koja je održana u Bavarskoj uoči odlaska Bayerna na gostovanje u Torino, preciznije na uzvrat četvrtfinala Lige prvaka kod Juventusa, trener njemačke momčadi Jupp Heynckes, bio je smiren i bez euforije. Pozvao je na smirenje strasti, iako njegova momčad igra fantastično u posljednje vrijeme te u Torino ide s prednošću od 2:0, i susret najavio riječima:

"Za nas, unatoč rezultatu iz prve utakmice, ništa se značajno i fundamentalno nije promijenilo. Pristupit ćemo gostujućoj utakmici protiv Juventusa na jednak način kako smo to učinili u utorak. Dakle, pokušat ćemo pobijediti i u Torinu".

Heynckes je pokazao veliki respekt prema protivniku, a posebno je nahvalio legendarnog talijanskog vratara među vratnicama Stare dame: "Juventus je jedna velika i jaka momčad, jedan od najjačih i top klubova u svijetu trenutno. Pokazao je to dosad odličnim igrama u Ligi prvaka i u Serie A. I znam da će njegovi igrači u našoj narednoj utakmici pokušati nemoguće učiniti mogućim", rekao je trener F.C. Hollywooda te dodao:

Jako cijenim Gianluigija Buffona i smatram ga jednim od najboljih vratara današnjice i svih vremena. Za mene je on legenda, fantastičan čovjek i izvrstan golman", rekao je Heynckes o popularnom Gigiju, koji je nakon 2:0 poraza Bianconera u Bavarskoj bio dosta osporavan i okrivljavan za poraz.

Robben: "Ne idemo se tamo samo braniti, dolazimo i zabiti pogodak jer znamo koliko je to važno"

Nizozemsko krilo Bayerna, Arjen Robben, također je komentirao gostovanje svoje ekipe kod talijanskog prvaka: "Ne idemo se tamo samo braniti, dolazimo i zabiti pogodak jer znamo koliko je to važno, osobito zato što nismo primili gol kod kuće. Naravno, 2:0 je 2:0 i nije to mala prednost, no u nogometu je sve moguće. Stoga, moramo zadržati našu koncentraciju i odigrati utakmicu u kojoj ćemo igrati našu igru".

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

"Imamo sjajnu sezonu, ali naravno, sada nam je i puno lakše igrati Ligu prvaka i koncentrirati se na nju, budući da smo već sada osvojili titulu naslova prvaka Njemačke, odnosno osigurali ju. Isto tako, moramo se koncentrirati i na njemački Kup gdje smo također u polufinalu, međutim, bit će to sve puno lakše sada kad smo već osvojili prvenstvo.", nastavio je Robben.

Zaključno, kao što je i njegov trener nahvalio jednog igrača Juventusa, isto je učinio i Nizozemac, a on je za pohvalu izabrao Andreu Pirla, koji je propustio posljednju utakmicu Juventusa, protiv Pescare, zbog ozljede, ali se u uzvratu vraća u momčadi Juvea: "Pirlo je igrač svjetske klase i on je nogometaš za velike utakmice, kojeg vole i očekuju i navijači i suigrači. On može donijeti preokret i stoga moramo biti oprezni. Vjerojatno je trenutno najvažniji igrač Juventusa i morat ćemo pripaziti na njega", završio je ofenzivac Bayerna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 10:53
    F.C.Hollywood će osjetit bijes torinskih zebri,neće im bit svejedno kad izađu na travnjak usred planine Pienmont!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 03:42
    ovo F.C. Hollywood nije bilo potrebno, jer se smatra pogrdnim nazivom Bayerna...
    Obrisan korisnik
  • nido09.04.2013. u 23:37
    Robben, tebi je bolje da sutra, ako budes igrao, ne budes sebican i one zicere koje masis da zabijes inace ces nam upropastiti jos jednu sezonu!
    nido
  • etti09.04.2013. u 23:02
    Pirlo je bio na Allianz Areni, vjerojatno ste htjeli napisati da nije nastupao protiv Pescare u subotu.
    etti