Tenis

Hrvatska domaćin Velikoj Britaniji u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa

Marin Vuković • srijeda, 10.04.2013.
Hrvatska domaćin Velikoj Britaniji u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa

Ždrijebom u Londonu određeni su parovi kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa, a kuglice su Hrvatskoj dodijelile nimalo lakog protivnika. Šest godina nakon ogleda u Wimbledonu snage će ponovno odmjeriti s tenisačima Velike Britanije, kojima će se po svemu sudeći pridružiti i Andy Murray.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija od 13. do 15. rujna ove godine bit će domaćin Velikoj Britaniji u kvalifikacijskom ogledu za ulazak u Svjetsku skupinu, odredio je ždrijeb održan danas u Londonu. Posljednji ogled dviju reprezentacija odigran je u Wimbledonu 2007. godine i tom je prilikom rezultatom 4-1 slavio domaćin, za kojega su igrali Tim Henman i Andy Murray.

Drugi igrač svijeta na ATP ljestvici najavio je priključenje reprezentaciji, pa će po svemu sudeći Hrvatska imati iznimno teškog protivnika, čega je svjestan i izbornik Željko Krajan.

"Mogli smo proći daleko bolje, tim prije što sam čuo da je Andy Murray rekao da će igrati. Informacija nije sasvim provjerena, no sigurno je da će ga pokušati nagovoriti, jer je ovo izuzetno bitan susret", izjavio je Krajan po saznanju imena protivnika.

"Imamo mogućnost izbora podloge i bez obzira na Murraya mislim da su šanse još uvijek na našoj strani. Jasno, ako ga ne bude, onda će izgledi biti daleko veći, jer britanska reprezentacija s njim i bez njega je bitno drugačija", dodao je.

Krajan nije mogao dati informaciju na kakvoj će se podlozi igrati. "Razgovarat ću s igračima i čuti njihove želje, pa ćemo odlučiti", rekao je izbornik.

Ždrijeb kvalifikacija za Svjetsku skupinu, 13.-15. rujna 2013:
Hrvatska - Velika Britanija
Španjolska - Ukrajina
Nizozemska - Austrija
Švicarska - Ekvador
Njemačka - Brazil
Poljska - Australija
Belgija - Izrael
Japan - Kolumbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 17:49
    Britanci mogu napraviti jako dobar par i ne bih baš rekao da ćemo biti favoriti,iako igramo kod kuće...
    Obrisan korisnik
  • crovitlaci10.04.2013. u 16:18
    Nije moglo gore.
    crovitlaci
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 15:53
    samo dobit parove, ha ha ha. veće su šanse da će dodig dobit murraya. ovo će biti laganini ispadanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 15:21
    Murray u zadnjih godinu dana nije prošao četvrtfinale niti na jednom zemljanom turniru. Treba meč staviti na sporu zemlju pa se nadat iznenađenju. Nije da Ćilić računa na svoj servis :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 14:59
    ne zaboravite da je marray pobjednik wimbeldona prije 2 god u dublu i itekako je dobar. protiv njega i murraya u paru su nam sanse slabe ako ih izbornik spoji naravno
    Obrisan korisnik