Tenis

Britanci vjeruju u Murraya: "Hrvatska je težak protivnik, ali u Davis Cupu sve je moguće"

Marin Vuković • srijeda, 10.04.2013.
Britanci vjeruju u Murraya: "Hrvatska je težak protivnik, ali u Davis Cupu sve je moguće"
Foto: EPA

Nakon ždrijeba kvalifikacija za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa stižu i prve reakcije iz Velike Britanije. Britanski izbornik Leon Smith smatra kako je Hrvatska težak protivnik, ali vjeruje u prolaz.

Nakon sedam uzastopnih susreta pred domaćim navijačima, tenisači Velike Britanije prvi će put u goste i to u Hrvatsku. Današnji ždrijeb spojio je te dvije reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, a britanski izbornik Leon Smith priznaje da je Hrvatska snažan rival.

"Jasno je da je Hrvatska težak protivnik, a posebno će nam teško biti stoga što igramo u gostima", rekao je Smith nakon ždrijeba, ipak zadovoljan što ih ždrijeb nije spojio sa Španjolskom ili Švicarskom.

"U Marinu Čiliću imaju jakog prvog igrača, a njihov trenutni broj dva Ivan Dodig na 54. je mjestu ATP ljestvice, no kao što smo vidjeli proteklog vikenda u Davis Cupu je sve moguće", dodao je.

U britanskim medijima inače najviše se s razlogom pribojavaju Marina Čilića, a ističu također kako Hrvatska nije jaka kao 2005. godine, kada je osvojila Davis Cup.

Jasno je kako će veliku ulogu u ovom susretu igrati odluka Andyja Murrayja da se pridruži kolegama za nastup u Hrvatskoj. Murray je dobio osam od prethodnih devet dvoboja s Čilićem i jedini dosadašnji ogled s Dodigom, pa analitičari navode kako je ulaskom Murraya u jednadžbu ovo postao susret koji Velika Britanija može dobiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Carobnjak10.04.2013. u 23:48
    Nemogu nista samo sa Murrayem
    Carobnjak
  • teniosac10.04.2013. u 16:37
    igra se na tri dobivena seta i pred domaćom publikom,mogao bi se Murray i poskliznuti..
    teniosac