Nogomet

Conte: "Bayern čini čudesne stvari, s bilo kojom formacijom bili bismo u problemima"

Borna Rupnik • četvrtak, 11.04.2013.
Conte: "Bayern čini čudesne stvari, s bilo kojom formacijom bili bismo u problemima"
Foto: EPA

Antonio Conte i Jupp Heynckes, treneri Juventusa i Bayerna, bili su složni po završetku uzvrata u Italiji. Njemački predstavnik potpuno zasluženo nastavlja put u Ligi prvaka...

Juventus nije uspio pred svojim navijačima nadoknaditi zaostatak iz Münchena i izboriti polufinale Lige prvaka. Bayern je dugo držao 0:0, a potom je Mario Mandžukić riješio sve dileme da bi Claudio Pizarro u samoj završnici postavio novih 2:0.

"Pred nama je još mnogo posla, što smo znali i ranije. Čestitam svojim igračima na svemu što su napravili u proteklih godinu i pol, a iako nitko ne voli gubiti, treba priznati da je Bayern bio jači. Velika je razlika između nas - Bayern je jak pojedinačno i momčadski, čine čudesne stvari i bore se za svaku loptu", izjavio je poslije utakmice trener Stare dame, Antonio Conte.

"Učinili smo sve što smo mogli, ali teško je igrati protiv Bayerna. Probudili smo se iz sna i sada se moramo opet usredotočiti na prvenstvo. Nije važna formacija u kojoj smo se suprotstavili Bayernu, s bilo kojom bismo bili u problemima. Bayern će još godinama biti među najboljim klubovima Europe", smatra talijanski strateg.

Trener Bayerna Jupp Heynckes tako je nastavio svoj lov na trostruku krunu u oproštajnoj sezoni na Allianz Areni. Bavarci su u subotu osigurali naslov prvaka Njemačke, a sada ih čekaju polufinala Njemačkog kupa i Lige prvaka.

"Nije lako koncentrirati se nakon proslave titule, što se vidjelo u prvih 20 minuta protiv Juventusa, kada smo prečesto gubili loptu i kada nismo imali tečnost u igri. No, polako smo preuzimali kontrolu, a u drugom poluvremenu i napredovali te zaslužili pobjedu", sažeo je.

"Na poluvremenu smo razgovarali o taktici, koju smo morali poboljšati. Često su nas hvalili, a pozitivno je što smo shvatili da to ne smije utjecati na našu igru. Igramo odličnu sezonu s nekoliko fantastičnih utakmica i sada ćemo vidjeti jesmo li na istoj razini s Barcelonom i Real Madridom", zaključio je Jupp Heynckes.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 12:37
    Conte možda si u pravu ali u prvoj tekmi smo vidjeli da 3:5:2 ne funkcionira, nismo to morali gledat i u uzvratu. Možda smo sad mogli vidjet kak (ne)funkcionira neka druga taktika.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 12:26
    Bayern definitivno zaslužuje titulu ove godine, nakon dva finala izgubljena u tri godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 11:20
    Bayern u ovoj svojoj rekordnoj sezoni definitivno zaslužuje finale LP.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 09:58
    Iako navijam za Barcelonu, mislim da ove godine velicanstveni Bayern ne moze niko zaustavit za titulu LP.
    Obrisan korisnik